Съединените щати са регистрирали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза

...
Съединените щати са регистрирали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза
Коментари Харесай

Рекордните 100 хил. души са починали от свръхдоза в САЩ за година

Съединените щати са записали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза опиат за едногодишен интервал - над 100 хиляди, съобщи " Франс прес ", като се базира на здравните управляващи. Агенцията отбелязва, че този тъмен предел е бил преминат за първи път и това е съвпаднало с пандемията от новия ковид.

Между април 2020-а и същия месец тази година в Съединени американски щати са били регистрирани 100 306 умряли от свръхдоза опиат - 28.5 % повече спрямо предходния 12-месечен интервал, оповестиха през днешния ден Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Представител на американската федерална организация означи, че в огромната си част тези смъртни случаи са били породени от синтетични опиати като нелегално създаден фентанил.

" Моята администрация се ангажира да направи всичко, което е в нейните пълномощия, с цел да се бори против зависимостта от опиатите и да постави завършек на тази зараза от свръхдози ", съобщи в официално съобщение президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Той добави, че до момента в който Съединените щати не престават да реализират прогрес в битката с ковид, те не може да подценяват тази зараза, засегнала фамилии и общности в цялата страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР