Съединените щати потвърдиха подкрепата си за присъединяването на Северна Македония

...
Съединените щати потвърдиха подкрепата си за присъединяването на Северна Македония
Коментари Харесай

САЩ сипва сол в спора между България и Северна Македония

Съединените щати потвърдиха поддръжката си за присъединението на Северна Македония към Европейския съюз по време на среща във Вашингтон, заяви Държавният департамент.

В изказване на представителя Матю Милър се споделя, че държавният секретар Антъни Блинкен се е срещнал в американската столица с министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски и с министъра на външните работи Буяр Османи.
-->
" Секретарят Блинкен и министър-председателят Ковачевски подчертаха мощната поддръжка на Съединени американски щати и смисъла на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз за страната и района на Западните Балкани ", сподели Милър.

" Секретарят посочи значимия принос и водещата роля на Северна Македония за поощряване на мира и стабилността в Западните Балкани и в поддръжка на Украйна, изключително по време на председателството на ОССЕ ", сподели той.

Блинкен означи и мощното двустранно съдействие сред Съединени американски щати и Северна Македония и акцентира смисъла на укрепването на демократичните институции, промяната на правовата страна и енергийната сигурност, се показва в изказването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР