Съединените щати от няколко месеца изпращатнеофициални съобщения до Москва, предупреждавайки

...
Съединените щати от няколко месеца изпращатнеофициални съобщения до Москва, предупреждавайки
Коментари Харесай

САЩ са предупредили Русия относно използването на ядрено оръжие

Съединените щати от няколко месеца изпращатнеофициални известия до Москва, предупреждавайки управлението на Русия за тежките последствия от вероятно потребление на нуклеарно оръжие, съгласно американски чиновници, които споделиха, че известията акцентират това, което президентът Байдън и неговите помощници са изразили обществено, написа американският вестник " Вашингтон Пост ", предава news.bg.

Администрацията на Байдън като цяло реши да резервира предумишлено неразбираеми предизвестията за последствията от нуклеарен удар, тъй че Кремъл се тревожи за това по какъв начин Вашингтон може да реагира, споделиха чиновници, говорейки при изискване за анонимност.

Опитът на Белия дом да поддържа т.нар " стратегическа несигурност ", идва, до момента в който Русия продължава да ескалира своята изразителност за допустимо потребление на нуклеарни оръжия на фона на вътрешна готовност, ориентирана към прекъсване на съветските военни загуби в Източна Украйна.

Държавният департамент е осъществил персонална връзка с Москва, само че чиновници не споделиха кой е доставил известията или обсега на тяхното наличие.

Не излиза наяве дали Съединените щати са изпратили някакви нови послания в часовете, откакторуският президент Владимир Путин насочи последната си завоалирана нуклеарна заплахапо време на тирада, обявяваща частична готовност рано в сряда, само че почитан американски чиновник сподели, че връзката продължава поредно през последните месеци.

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент и министър председател,написа в четвъртък в обява в " Телеграм ", че територията в Източна Украйна ще бъде " призната в Русия " след приключването на проведените от Москва " референдуми " и даде обещание да ускори сигурността на тези области.

За да отбрани тази анексирана земя, сподели Медведев,Русия е в положение да употребява освен своите новомобилизирани сили, само че също и " всяко съветско оръжие, в това число стратегическо нуклеарно и такова, употребяващо нови правила ", което е отпратка към хиперзвукови оръжия.

" Русия избра своя път ", добави Медведев. " Няма връщане обратно. " Коментарът пристигна ден откакто Путин предложи Русия да анексира окупираните земи в южната и източната част на Украйна и да ги включи публично в своята територия.

Той сподели, че не блъфира, когато се зарече да употребява всички средства, с които Русия разполага, с цел да отбрани териториалната целокупност на страната - завоалирано позоваване на нуклеарния боеприпас на страната. Представители на администрацията на Байдън подчертаха, четова не е първият път, когато съветското управление заплашва да употребява нуклеарни оръжия от началото на войната на 24 февруари, и споделиха, че няма индикации, че Русия реалокира нуклеарните си оръжия в подготовка за иден удар.

Все отново неотдавнашните изказвания на съветското управление са по-конкретни от предходните мнения и идват в миг, когато Русия понася загуби на бойното поле от подкрепяната от Съединени американски щати украинска контраатака.

Докато предходните изказвания на Кремъл наподобява бяха ориентирани към предизвестие на Съединените щати и техните съдружници да не отиват прекомерно надалеч в помощта на Украйна,последните мнения на Путин допускат, че Русия обмисля потреблението на нуклеарно оръжие на бойното поле в Украйна, с цел да постави завършек на украинските триумфи и да принуди Киев и неговите поддръжници да правят отстъпка, сподели Дарил Кимбъл, изпълнителен шеф на Асоциацията за надзор на въоръженията, група за отбрана на неразпространението на нуклеарните оръжия във Вашингтон.

" Това, което всеки би трябвало да признае, е, че това е един от най-сериозните, в случай че не и най-сериозният епизод, в които може да бъдат употребявани нуклеарни оръжия от десетилетия ", сподели Кимбъл. " Последиците даже от по този начин наречената " лимитирана нуклеарна война " биха били безусловно пагубни.

От години американските нуклеарни специалисти се тормозят, че Русия може да употребява по-малки тактически нуклеарни оръжия, от време на време наричани " нуклеарни оръжия на бойното поле ", с цел да постави завършек на стандартна война в своя изгода - тактика, която от време на време се разказва като " ескалиране към деескалация ".

В четвъртък Вадим Скибицки, заместник-ръководител на украинското военно разузнаване, сподели пред английския ITV News, че е допустимо Русия да употребява нуклеарни оръжия против Украйна, " с цел да спре нашата офанзивна активност и да унищожи нашата страна ".

" Това е опасност за други страни ", сподели Скибицки. " Взривът на тактическо нуклеарно оръжие ще има влияние освен в Украйна, само че и в Черноморския район. " Украинците се пробваха да алармират, че даже съветски нуклеарен удар няма да ги принуди да капитулират - и в действителност може да има противоположния резултат.

" Заплашва с нуклеарно оръжие... украинците? " - написа в " Туитър " в сряда Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски. " Путин към момента не е схванал с кого си има работа.

" Винтервю за " 60 минути " на CBS News, излъчено в неделя, Байдън беше запитан какво би споделил на Путин, в случай че съветският водач обмисля потреблението на нуклеарни оръжия в спора против Украйна. " Недей. Недей. недей, " сподели Байдън. " Ще променишлицето на войната като в никакъв случай след Втората международна война. " Байдън отхвърли да даде детайлности по какъв начин ще реагират Съединените щати, като сподели единствено, че реакцията ще бъде " следваща " и ще зависи " от степента на това, което вършат ".

Администрацията на Байдън ще бъде изправена пред рецесия, в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие с дребна мощ в Украйна, която не е контрактуван съдружник на Съединени американски щати. Всеки директен боен отговор на Съединени американски щати против Русия би рискувал опцията за по-широка война сред суперсилите с нуклеарно оръжие - избягването на която администрацията на Байдън е трансформирала в собствен приоритет №1 в цялата си политика за Украйна.

Матю Крьониг, професор по ръководство в Джорджтаунския университет и шеф на Центъра за тактика и сигурност " Скоукрофт " към Атлантическия съвет, твърди, че най-хубавият вид за администрацията, в случай че се сблъска с стеснен съветски нуклеарен удар в Украйна, може да предприеме дейности в поддръжка за Украйна ипровеждане на стеснен стандартен удар по съветските сили или бази, които са почнали офанзивата.

" Ако съветските сили в Украйна са почнали нуклеарната офанзива, Съединените щати биха могли да нанесат удар непосредствено против тези сили ", сподели Крьониг. " Би било уместно да се изпрати известие, че това не значи огромна война, това е стеснен удар. Ако Вие сте Путин, какво ще извършите в отговор?

Не мисля, чеще каже " Веднага да изстреляме всички нуклеарни оръжия към Съединените щати. " Но даже стеснен стандартен удар на американските военни против Русия би бил общопризнат като необмислен от мнозина във Вашингтон, които биха се противопоставили на риска от пълномащабна война с Русия, която разполага с нуклеарно оръжие.

Джеймс М. Актън, съдиректор на програмата за нуклеарна политика във Фондацията " Карнеги " за интернационален мир, сподели, че на този стадий няма смисъл да се изследват отговорите на Съединени американски щати, тъй като има толкоз необятен набор от вероятни съветски дейности - от под земята нуклеарен опит, който не наранява никого, до огромна детонация, която убива десетки хиляди цивилни - и няма признаци, че Путин е покрай прекосяване на прага.

" Ако той в действителност мисли доста съществено за скорошно потребление на нуклеарни оръжия, той съвсем несъмнено би желал да знаем това ", сподели Актън. " Той би предпочел да заплаши с приложимост на нуклеарни оръжия и да ни накара да създадем отстъпки, в сравнение с в действителност да тръгне по пътя на тяхното потребление. "

Официални представители на Съединени американски щати ускориха напъните си в Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица, с цел да възпрат Русия от сериозното обсъждане на това какво би означавало първото потребление на нуклеарно оръжие в спор след атомните бомбардировки на Япония от Съединените щати през 1945 година

Държавният секретар Антъни Блинкън, говорейки на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък, сподели, че " безразсъдните нуклеарни закани на Русия би трябвало да спрат неотложно ".

" Тази седмица президентът Путин сподели, че Русия няма да се поколебае да употребява, изтъквам, " всички налични оръжейни системи " в отговор на опасност за своята териториална целокупност - опасност, която е още по-страховита, като се има поради желанието на руснаците да анексират огромни територии на Украйна през идващите дни ", сподели Блинкън.

" Когато това завърши, можем да чакаме, че президентът Путин ще дефинира всички украински старания за освобождение на тази земя като офанзива против " съветска територия ".

" Блинкън означи, че през януари Русия се причисли към други непрекъснати членове на Съвета за сигурност, подписвайки взаимно изказване, в което се декларира, че " нуклеарната война в никакъв случай не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР