Съединените щати очакват, че вътрешното производство на петрол ще остане

...
Съединените щати очакват, че вътрешното производство на петрол ще остане
Коментари Харесай

Петрол: Производството се очаква да бъде в застой до 2025 година

Съединените щати чакат, че вътрешното произвеждане на нефт ще остане релативно устойчиво през по-голямата част от тази година, преди да доближи нов връх при започване на 2025 година

Тази промяна идва след интервал на непредвиден растеж на добива в Съединени американски щати, който смекчи въздействието на намаляването на производството от страна на ОПЕК и нейните сътрудници.

Ако тази прогноза се оправдае, производството в Съединени американски щати ще означи лек спад през първото тримесечие, което ще съвпадне с отстъплението на износа на ОПЕК+. Това евентуално би могло да окаже поддръжка на цените на суровия нефт, които спаднаха с над 20% спрямо миналогодишните върхове.

 

През януари тежките метеорологични условия доведоха до понижаване на добива в Съединени американски щати до 12.6 млилиона барела на ден, което е спад по отношение на рекордните 13.3 милиона барела на ден през декември, както оповестява EIA в прогнозата си от вторник.

Очаква се производството да се възвърне до равнища, близки до рекордните, през този месец, след което леко да намалее до края на годината. Агенцията предвижда, че нов индустриален връх ще бъде доближат едвам през февруари идната година.

EIA резервира прогнозата си за недостиг на международното предложение от почти 120,000 барела дневно през 2024 година Тази прогноза обаче се разминава с тази на Международната организация по енергетика, която планува продължаващо разширение на предлагането от Съединени американски щати, Канада, Бразилия и Гвиана, което ще докара до световен остатък от 500,000 барела дневно, написа cryptodnes.bg.

Освен това EIA поправя прогнозата си за търсенето на нефт в Съединени американски щати през тази година до 20.39 милиона барела на ден, което е малко по-ниско от предходната оценка от 20.45 милиона барела на ден. Освен това прогнозата за търсенето на реактивно гориво в Съединени американски щати е поправена надолу с към 1.8% до 1.68 милиона барела на ден.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР