Съединените щати наредиха на Русия, че трябва да затвори консулството

...
Съединените щати наредиха на Русия, че трябва да затвори консулството
Коментари Харесай

САЩ затваря руското консулство в Сан Франциско

Съединените щати подредиха на Русия, че би трябвало да затвори консулството си в Сан Франциско, както и здания във Вашингтон и Ню Йорк, където се организират търговски задачи, оповестява " Ройтерс ".

Държавният департамент на Съединени американски щати изясни, че това е отговор на прекратяването на американското дипломатическо наличие в Москва.

Миналия месец Москва подреди на Съединени американски щати да понижат на половина дипломатическия и техническия си състав в Русия. Мисията на Съединени американски щати в Русия би трябвало да доближи до 455 души, с цел да подхождат на броя на съветските дипломати в Съединените щати. Това стана откакто Конгресът утвърди с голямо болшинство нови наказания против Русия. Санкциите бяха наложени в отговор на съветската интервенция на президентските избори през 2016 година и като наказване на Русия за присъединението през 2014 година на Крим от Украйна.

" Смятаме, че това деяние е безпричинно и нездравословно за общите връзки сред нашите страни ", съобщи говорителката на Държавния департамент Хедър Науер в свое изказване.

" В духа на равнопоставеност, на който руснаците се базират " сподели Науер, Съединени американски щати желаеха съветското държавно управление да затвори консулството си в Сан Франциско и две анекси във Вашингтон и Ню Йорк до 2 септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР