Съединените щати наложиха днес нови санкции, насочени срещу доставчици на

...
Съединените щати наложиха днес нови санкции, насочени срещу доставчици на
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции срещу доставчиците на ирански дронове за Русия

Съединените щати постановиха през днешния ден нови наказания, ориентирани против снабдители на части за ирански дронове, които съгласно Вашингтон са употребявани против цивилната инфраструктура в Украйна по време на войната с Русия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Американското министерство на финансите заяви в изказване, че е наложило наказания на шестима ръководители и членове на управителния съвет на " Кодс авиейшън индъстрис " (QAI).

Финансовото министерство дефинира " Кодс авиейшън индъстрис ", намираща се под глобите на Съединени американски щати от 2013 година, като основен ирански боен производител, виновен за проектирането и производството на дронове.

" Ще продължим да прибягваме до всяко средство, с което разполагаме, с цел да лишим Путин от оръжията, употребявани от него, с цел да води своята варварска и непровокирана война в Украйна ", сподели в изказването американската финансова министърка Джанет Йелън.

Санкции се постановат и против шефа на Организацията на аерокосмическата промишленост на Иран, която съгласно министерството на финансите на Съединени американски щати е главната организация, виновна за надзора над иранските стратегии за балистични ракети.

С новите ограничения се замразяват всички активи в Съединени американски щати на глобените и се постанова възбрана на американски жители да работят с тях. Онези, които сключат избрани покупко-продажби със глобените, също рискуват да станат обект на наказания.

Вашингтон и преди е налагал наказания на компании и хора, които е упреквал, че създават или доставят ирански дронове, употребявани от Русия за набези против цивилната инфраструктура в Украйна.

Иран признава, че е изпращал дронове в Русия, само че споделя, че те са били доставени преди съветската инвазия в Украйна през февруари. Москва отхвърля нейните въоръжени сили да употребяват във войната ирански безпилотни летателни апарати, отбелязва Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР