Съединените щати може да сключат с Русия двустранно споразумение в

...
Съединените щати може да сключат с Русия двустранно споразумение в
Коментари Харесай

САЩ са готови за двустранно споразумение с Русия по разоръжаването

Съединените щати може да сключат с Русия двустранно съглашение в региона на нуклеарното разоръжаване. Вашингтон разчита, че въз основа на този документ по-късно ще може да се реализира съглашение и с Китай, съобщи специфичният представител на американския президент по контрола над въоръженията Маршъл Билингсли в изявление за японския вестник „ Никкеи”.

Според него, този метод е доста здравомислещ, защото, в случай че се реализира съглашение с Русия, на по-късен стадий към него би могъл да се причисли Китай.

По-рано Доналд Тръмп съобщи, че по въпроса за контрола над въоръженията Вашингтон има намерение да организира договаряния с Москва, след което Съединени американски щати и Русия дружно да стартират разговор с Китай.

На 17 и 18 август във Виена ще се състоят договаряния по въпросите на стратегическата сигурност сред Маршъл Билингсли и съветския заместник-външен министър Сергей Рябков.

Последните диалози по този въпрос се организираха през юни във Виена.

Преди седмица държавният секретар Майк Помпео разгласи, че Москва и Вашингтон са постигнали прогрес в договарянията по контрола над въоръженията и че Съединени американски щати разчитат на нова среща по тази тематика в близко бъдеще и изрази вяра, че Пекин ще се включи в тях.
По материал на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР