Съединените щати изразиха днес възмущение от осъждането за шпионаж на

...
Съединените щати изразиха днес възмущение от осъждането за шпионаж на
Коментари Харесай

Московски съд прати за 16 г. в лагер американец за шпионаж

Съединените щати показаха през днешния ден отвращение от осъждането за шпионаж на американо-британския жител Пол Уилън, предадоха международните организации. Московски съд прати в лагер със непоколебим режим за 16 години някогашния морски пехотинец, задържан през декември 2018 година " на мястото на престъплението ". Той получил в московски хотел флаш памет със секретна информация, само че съгласно изказванието му това било провокация.

Процесът протече при закрити врата поради секретните материали по делото. Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изпрази страдание, че " процесът бе конфиденциален и с доказателства, защитавани в загадка ". Той изиска неотложно освобождение на 50-годишния Уилън.

Все още не е решено дали американецът ще апелира присъдата или ще изчака тя да влезе в действие, с цел да се обърне към президента Владимир Путин с молба за опрощение. Адвокатът му заяви, че не се изключва разновидността той да бъде сменен за някой от наказаните в Съединените щати съветски жители.

Руски медии, представени от БНР, загатват името на Виктор Бут, който изтърпява в американски затвор 25-годишна ефикасна присъда по обвиняване в противозаконни покупко-продажби с оръжие и финансиране на тероризма.

Американският дипломат в Москва Джон Съливан назова процеса " насмешка с правораздаването " и изрази паника, че ще навреди на връзките сред Русия и Съединени американски щати.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР