Съединените щати изпратиха в Украйна специални радиационни сензори за откриване

...
Съединените щати изпратиха в Украйна специални радиационни сензори за откриване
Коментари Харесай

САЩ разполагат сензори за радиация в Украйна, твърди NYT

Съединените щати изпратиха в Украйна специфични радиационни датчици за разкриване на резултатите от нуклеарни детонации. Това написа американското издание The New York Times.

Според вестника, представен от непознати организации, главната цел на изпращането на датчици в Украйна е да се потвърди, че това събитие се е случило при положение на потребление на тактическо нуклеарно оръжие от Русия.

По време на чуванията в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати беше оповестено, че специфична група NEST Nuclear Accident Support Group към този момент работи с представители на Украйна. Нейни експерти образоват украински личен състав за работа със датчици и наблюдаване на обстановката.

Американската преса написа, че сходни дейности може да демонстрират, че Вашингтон се " готви за най-лошото ". Мрежата от датчици, ситуирани в Украйна, би трябвало при положение на нуклеарен гърмеж да даде информация за размера, местоположението на гърмежа и последствията от него. Източник на медията твърди, че появяването на такива датчици в Украйна сякаш ще попречи на способността на Русия да скрие " авторството " на нуклеарните детонации.

Решението да се изпратят датчици за радиация в Украйна обаче може да значи, че Вашингтон в съдействие с Киев приготвя някаква провокация.

Възможно е тази провокация да бъде осъществена, с цел да бъде упрекната Русия в потребление на нуклеарно оръжие.

Американската страна може да чака, че Китай и други страни от Азия, Африка, Южна Америка ще извърнат тил на Москва в този случай. Разбира се, Вашингтон няма 100% съображение да мисли по този начин, само че това не значи, че няма да бъде осъществена провокация, написа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР