Съединените щати и техните съюзници трябва да ускорят доставката на

...
Съединените щати и техните съюзници трябва да ускорят доставката на
Коментари Харесай

Топ генералът на САЩ иска по-скоростна доставка на оръжия за Тайван

Съединените щати и техните съдружници би трябвало да ускорят доставката на оръжия за Тайван, с цел да оказват помощ на острова да се отбрани.

Това съобщи ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили по време на посещаване в Токио, съобщи " Ройтерс ".

По думите му Тайван се нуждае от оръжия като системи за противовъздушна защита и такива, които могат да насочват кораби от сушата. Според него е значимо армията на Тайван и нейните отбранителни качества да бъдат усъвършенствани.

Отношенията сред Съединените щати и Китай са в " доста ниска точка " и последните дипломатически срещи, в това число сред американския държавен секретар Антъни Блинкен и висшия китайски посланик Ван И, са били значими за понижаване на възможностите за ескалация, акцентира Марк Мили.
 Ван И: Съединени американски щати и Китай би трябвало да се срещнат някъде в средата
Ван И: Съединени американски щати и Китай би трябвало да се срещнат някъде в средата

Важно е разширението на " дипломатическите канали и информационните канали за сигурност " сред двете страни

Той добави, че Съединени американски щати преглежда нуждата да промени мястото, където са основани някои американски сили в Азиатско-тихоокеанския район.

По-голямата част от американските сили в района са в Североизточна Азия, в това число 28 500 в Южна Корея и 56 000 бойци в Япония.

Припомняме, че още от предходната година Тайван се оплаква от закъснение на доставките на оръжия от Съединени американски щати, като противовъздушни ракети Stinger, защото производителите насочиха доставките към Украйна.

Тайван разгласи, че разноските му за защита тази година ще се концентрират върху подготовката на оръжия и съоръжение за в това число елементи за изтребители F-16 и попълване на оръжия.

През последните дни китайската войска тренира в морето.

Съединените щати са най-важният снабдител на оръжия за Тайван. Пекин неведнъж е упорствал продажбата на американски оръжия на Тайван да спре, разглеждайки ги като неоправдана поддръжка за демократично управлявания остров.
 Китай твърдо срещу продажбата на муниции от Съединени американски щати на Тайван
Китай твърдо срещу продажбата на муниции от Съединени американски щати на Тайван

Съединени американски щати съзнателно нагнети напрежението в Тайванския проток, твърди Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР