Съединените щати и светът отбелязват 19 години от атентатите на

...
Съединените щати и светът отбелязват 19 години от атентатите на
Коментари Харесай

САЩ почетоха паметта на жертвите от 11 септември

Съединените щати и светът означават 19 години от атентатите на 11 септември. Този път церемониите са скромни поради ограниченията против ковид, съобщи Българска национална телевизия.

За първи път имената на 2977-те жертви в Ню Йорк бяха прочетени на запис. Техни близки участваха на мемориала " Кота нула ", където отвлечени от терористи самолети удариха кулите близнаци на Световния търговски център. Там бяха кметът на града Бил де Блазио, вицепрезидентът Майк Пенс и кандидат-президентът на демократите Джо Байдън.

Церемонията в памет на жертвите при удара на аероплан в Пентагона във Вашингтон се организира без аудитория и се излъчи в интернет. Президентът Доналд Тръмп и първата дама Мелания участваха на събитие в щата Пенсилвания, където се разруши четвъртият похитен от терористи аероплан.

Годишнината от най-смъртоносния терористичен акт в историята се отбелязва в сложен интервал за страната. Губернаторът на Ню Йорк уточни, че последствията от пандемията още веднъж ще подложат на тестване устойчивостта на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР