Съединените щати и някои от съюзниците им в Европа, включително

...
Съединените щати и някои от съюзниците им в Европа, включително
Коментари Харесай

1000 американски войници идат в България. Искат ли съгласие от нас?

Съединените щати и някои от съдружниците им в Европа, в това число България, разискват разполагането на хиляди спомагателни американски военни - почти по 1000 във всяка страна. Това е част от демонстрирането на поддръжка от Вашингтон " пред лицето на продължаваща експанзия на Москва ", заяви Си Ен Ен.

Телевизията се базира на трима чиновници на администрацията, осведомени с хода на разискванията.

Румъния и Унгария са другите упоменати страни, като румънският президент Клаус Йоханис към този момент съобщи, че страната му с подготвеност ще одобри американското наличие в границите на НАТО. Моделът ще следва познатото разполагане на бойни групи в балтийските републики и Полша, добавя американският ефирен канал.

Съединени американски щати и Англия са измежду страните, които имат намерение да пратят войски, само че не всички 30 члена на НАТО желаят да вземат участие, прецизира европейски посланик. Поради това Вашингтон е минал към двустранни диалози.

Новината удостовери и английският в. " Дейли телеграф ", съгласно който Англия и Съединени американски щати преглеждат опцията да изпратят по 1000 бойци в Румъния, България и Унгария. Вестникът прецизира, че държавното управление в Лондон още не е взело дефинитивно решение.

Един от формалните източници на Си Ен Ен е описал тази група като " коалиция на искащите ".

Задачата на американските военни ще е да отговорят на настояванията, които страни от региона отправяли. Частите могат да работят в Европа едностранно, т.е. под американско командване в цялостно съдействие с националните управляващи и защита или в границите на съществуващи структури на НАТО.

Такъв ход би бил решителна смяна в метода на Съединени американски щати към рецесията заради ясното схващане, че Москва неотложно ще го употребява като доказателство за изказванията си, че НАТО работи нападателно, наближавайки с нови елементи съветските граници. Така от своя страна Русия би оправдала скупчването на своята войска по украинската граница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР