Съдията от Софийския районен съд Методи Лалов, който подаде оставка

...
Съдията от Софийския районен съд Методи Лалов, който подаде оставка
Коментари Харесай

Методи Лалов отказва да гледа делото, заради което съдебният съвет го държи на работа

Съдията от Софийския областен съд Методи Лалов, който подаде оставка при започване на август, само че съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет по този начин и не го освобождава към този момент, съобщи пред Би Ти Ви, че няма да гледа никое дело след предизвестието си за овакантяване.

След като на два пъти съдийската гилдия не събра кворум, с цел да гласоподава оставката на Лалов, през вчерашния ден излезе с нов мотив, с цел да го задържи в правосъдната система - съдията не се бил произнесъл по размер за неотклонение на арестуван по дело, което му е било разпределено в края на юни. Затова съдийската гилдия реши да му даде опция да се произнесе, с цел да " не отхвърля правораздаване ".

Лалов, който изчаква освобождението си от правосъдната система, с цел да се включи в дейната политика, назова вчерашното решение " следващия случай на разпра " и " илюстрация на беззаконието ".

" Законът постановява, когато един арбитър е в предупреждение, да не преглежда каузи, по които не е постановил актове. Тогава делото би трябвало да бъде разпределено на различен арбитър ", разяснява през днешния ден Лалов и добави, че един арестуван седи в пандиза, тъй като администрацията на Висшия правосъден съвет " се разправя " с него. Той увери, че в едномесечния период на предизвестието си е завършил всичките си каузи.

" Няма да прегледам нито едно дело в допълнение не тъй като ме мързи, това е кардинален въпрос ", съобщи съдията.

Лалов акцентира, че дисциплинарното произвеждане, което тече в инспектората на Висшия правосъден съвет против него, ще продължи и след оставката му, тъй като такава е процедурата и тезата, че с напускането на правосъдната система цели да осуети административно наказване, е неуместна. Освен това добави, че законът не разрешава да се оповестяват съответни обстоятелства от инспекция на инспектората - нещо, което в неговия случай е станало. " Дисциплинарната отговорност няма нищо общо с желанието ми да напусна. Дисциплинарното произвеждане ще продължи, както те решат. Чакам ги от май 2017 г да завърши това дело, и ще ми кажат че тичам аз?! " възмути се Лалов, който има намерение да оглави листата на " Демократична България " за локалните избори.

,
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР