Съдебно жури в САЩ осъди крайнодесния теоретик на конспирацията Алекс

...
Съдебно жури в САЩ осъди крайнодесния теоретик на конспирацията Алекс
Коментари Харесай

Конспираторът Алекс Джоунс осъден да плаща $965 млн. за тиражиране на заблуди

Съдебно жури в Съединени американски щати осъди крайнодесния теоретик на конспирацията Алекс Джоунс да заплати близо 1 милиарда $ обезщетение за погрешни изказвания, че смъртоносната пукотевица в началното учебно заведение “Санди Хук ” в Нютаун, Кънектикът, през 2012 година е била “измама ”. След тридневно разискване журито в Кънектикът присъди 965 млн. $ на фамилиите на осемте жертви от “Санди Хук ” и на сътрудника на ФБР, който заведе дело за клюка против Джоунс. Процесът за обезщетение бе в Уотърбъри, Кънектикът, на по-малко от 20 благи (30 км) от Нютаун.

Джоунс, създател на уеб страницата InfoWars и водещ на известно радиопредаване, е приет за виновен по голям брой каузи за клюка, заведени от родители на жертви на стрелбата в Нютаун, Кънектикът, при която починаха 20 деца и шестима учители.

48-годишният Джоунс години наред твърдеше в предаването си, че стрелбата в Санди Хук е била “инсценирана ” от деятели за надзор на оръжията и че родителите са били “кризисни артисти ”, само че след това призна, че тя е била “100 % същинска ”.

Преди повече от месец тексаско жури осъди Джоунс да заплати близо 50 млн. $ обезщетение на Нийл Хеслин и Скарлет Люис, чийто шестгодишен наследник Джеси беше погубен от 20-годишния стрелец, който откри огън в “Санди Хук ”. Първоначално решението на съда бе Джоунс да заплати единствено 4,1 милиона $ и той побърза да назова това “голяма победа, само че след това бяха присъдени още санкции и сумата стигна съвсем 50 милиона $, изправяйки бизнеса на Джоунс пред опустошаване.

Такива се присъждат, с цел да се накаже ответникът за изключително недопустимо държание, отвън компенсацията, присъдено на хората, които е ощетил. Големият размер на санкцията се преглежда също като опция на членовете на журито да изпратят необятно обществено обръщение и да възпрат сходно държание в бъдеще, уточни АП.

InfoWars разгласи банкрут през април, а друга компания, благосъстоятелност на Джоунс, Free Speech Systems, също неотдавна разгласи банкрут.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР