Съдебно жури осъди ръководителя на безопасността на оръжията за неволно

...
Съдебно жури осъди ръководителя на безопасността на оръжията за неволно
Коментари Харесай

ФАТАЛНИЯТ ИНЦИДЕНТ: Оръжейничката на филма с Алек Болдуин беше призната за виновна

Съдебно жури осъди ръководителя на сигурността на оръжията за несъзнателно ликвидиране по отношение на съдбовното прострелване на оператор от артиста Алек Болдуин по време на подготовка на снимачната площадка на уестърна " Ръжда ".

Присъдата против филмовия оръжейник Хана Гутиерес-Рийд разпорежда нова виновност за гибелта на операторката Халина Хътчинс през октомври 2021 година, откакто предходната година асистент-режисьорът не се призна за отговорен за повърхностно боравене с огнестрелно оръжие. Гутиерес-Рийд ще лежи в пандиза година и половина, в случай че не апелира решението, заяви Би Би Си.

Гутиерес-Рийд беше изправена и пред второ обвиняване - за подправяне на доказателства, произлизащо от обвиняванията, че е предала дребна торбичка с възможни опиати на различен член на екипа след стрелбата, с цел да не бъде открита. Тя е приета за почтена по това обвиняване.

Веднага откакто присъдата беше прочетена в съда, съдията подреди обвинената да бъде сложена под стража от депутати.

Болдуин, основен артист и копродуцент на " Ръжда ", беше упрекнат от огромното жури през януари по обвиняване в несъзнателно ликвидиране. Той е насочил револвер към Хътчинс на снимачната площадка край Санта Фе, Ню Мексико, когато стреля с револвер, убивайки я и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Процесът беше увод на планувания за юли правосъден развой против артиста по единственото обвиняване в несъзнателно ликвидиране. Болдуин не се признава за отговорен.

Прокурорите настояват, че Гутиерес-Рийд неумишлено е внесла бойни патрони на снимачната площадка в ранчо в покрайнините на Санта Фе, като настояват, че патроните са се задържали най-малко 12 дни до съдбовната пукотевица. В заключителните си речи прокурор Кари Мориси разказва " непрекъснатите, безкрайни пропуски в сигурността " на снимачната площадка на продукцията и " изумителната липса на усърдие " на Гутиерес-Рийд във връзка с сигурността на оръжията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР