Съдебни заседатели в Уисконсин признаха американец от мексикански произход за

...
Съдебни заседатели в Уисконсин признаха американец от мексикански произход за
Коментари Харесай

Съд в Уисконсин осъди мъж за убийство, извършено от омраза на расова основа

Съдебни заседатели в Уисконсин признаха американец от мексикански генезис за отговорен в съзнателно газене на мотоциклетист при съдбовна злополука, поради расовата принадлежност на жертвата, заяви Асошиейтед прес, като отбелязва, че в този момент следва да бъде несъмнено психическото положение на подсъдимия по време на осъществяване на действието.

27-годишният Даниъл Наваро беше наказан през вчерашния ден за осъществено от ненавист преднамерено ликвидиране поради злополуката на 3 юли 2020 година в окръг Фон дю Лак, при която почина белият Филип Тисън. Наваро беше приет за отговорен и за неразумно излагане на риск, също осъществено от ненавист.

55-годишният Тисен е бил пенсиониран специфичен сътрудник от щатското министерство на правораздаването на Уисконсин и някогашен служител на реда.

Тъй като Наваро пледира " почтен заради психологично заболяване ", процесът му минава към идващ стадий, на който би трябвало да се дефинира психическото му положение по време на съдбовната злополука. От това ще зависи дали ще бъде изпратен в затвор или в психиатрично заведение.

Прокурорите споделят, че Наваро е блъснал челно мотоциклета на Тисън в град Тайчида, покрай Фон дю Лак, на към 108 км северно от Милуоки. Според управляващите двамата не са се познавали.

Наваро декларирал пред следователите, че е бил унизен от сътрудници и съседи и е бил тровен, дрогиран и нападан словесно от бели хора поради расата си. При разпит в шерифската работа той споделил, че желае да отиде в пандиза до края на живота си, с цел да е надалеч от съседите си, чиито расистки забележки можел да чуе през стените на жилището си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР