Съдебната власт и прокуратурата нямат никакво отношение към казуса със

...
Съдебната власт и прокуратурата нямат никакво отношение към казуса със
Коментари Харесай

Иван Гешев проговори за руските дипломати агенти

Съдебната власт и прокуратурата нямат никакво отношение към проблема със 70-те чиновници в съветското посолство в София, съобщи основният прокурор Иван Гешев, разяснявайки оповестените за личност нон грата личен състав и дипломати.

Според Конституцията у нас има разделяне на управляващите, сподели Гешев и отхвърли повече мнения по тематиката.

Иван Гешев произнесе слово на старта на общото заседание на прокурорите. Магистратите избират свои представители за новия мандат на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Забравяме цената, която всеки прокурор заплаща, сподели при откриването основният прокурор. По думите му постоянно това е ненавист и самотност. Професията на прокурора е предопределение, а ние, българските магистрати, се борим за правдивост за обществото, сподели Гешев.

Във времена на разпад на държавността ние сме последната бариера пред беззаконието. Докато политическата обстановка се трансформира, магистратите остават да работят против беззаконието и тоталитаризма и за справедливостта, сподели Гешев.

" Нашето оръжие е законът и нашата самостоятелност. Това е нещо, с което множеството специалности на разполагат ", сподели още основният прокурор.

Общото заседание на прокурорите изслушва осемте претенденти за членове на Висш съдебен съвет от квотата на магистратите. Това е последното чуване, откакто следователите и съдиите излъчиха своите представители.

Осем претенденти се борят за четирите места. Сред кандидатите са ръководителят на Асоциацията на прокурорите и един от заместниците на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР