Съдбата на 49-годишния Лий Джае-юн ще стане ясна на 25

...
Съдбата на 49-годишния Лий Джае-юн ще стане ясна на 25
Коментари Харесай

Лидерът на Samsung може да бъде осъден на 12 години затвор

Съдбата на 49-годишния Лий Джае-юн ще стане ясна на 25 август, когато съдът ще оповести решението си

Още по тематиката
Компанията разгласи най-високата си облага за последните четири години

Групата се размина с огромни финансови проблеми към смарт телефона Galaxy Note

Заместник-председателят на Samsung Electronics Лий Джае-юн може да бъде наказан на 12 години затвор по обвинявания в корупция, злоупотреби със служебно състояние, лъжесвидетелстване и други За това упорства прокуратурата в Южна Корея, която в понеделник разгласи настояванията си по делото против него.

Лий, който де факто ръководи софтуерния конгломерат поради влошеното здраве на татко си Лий Кун-хи, е в ареста от февруари, напомня Reuters. Той беше арестуван поради хипотетичната му роля в корупционния скандал по високите етажи на властта в страната, който докара до отстраняването на президента Пак Гън-хе през декември.

Ако бъде приет за отговорен, Лий може да получи най-голямата в историята присъда, налагана на корпоративен управител в Южна Корея, отбелязва Reuters. Решението на съда ще бъде оповестено на 25 август – два дни преди приключването на сегашния период на арест на арестувания 49-годишен милиардер, който е един от най-богатите хора в страната.

При оповестението на настояванията на прокуратурата в понеделник, Лий отхвърли да е направил нещо неправилно. Останалите повдигнати против него обвинявания включват непозволено прекачване на активи в чужбина и укриване на приходите от закононарушение.

" Никога не съм желал от никого, в това число от президента, каквото и да е за компанията или за своя лична полза ", е оповестил мениджърът с трептящ глас в заключителната си тирада пред съда. На няколко пъти по време на изявлението си той е правил паузи, с цел да овладее сълзите си, предава Reuters. " Дълбоко скърбя, че съм предизвикал такова отчаяние, и се оправдавам ", е споделил още той.

От Samsung Electronics не са коментирали настояванията на прокурорите по делото. В понеделник книжата на софтуерния конгломерат завършиха търговията с намаляване от 0.3%, като изтриха насъбраните по-рано през борсовата сесия минимални покачвания.

От прокуратурата са поискали затвор и за други мениджъри на Samsung, свързани със случая, включително и 10 години отнемане от независимост за някогашния началник на отдела по корпоративната тактика на компанията Чой Ги Сун, предава още организацията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР