Съдът в Страсбург осъди България за откази за смяна на

...
Съдът в Страсбург осъди България за откази за смяна на
Коментари Харесай

Емили Tротинетката ще съди България в Страсбург, за да стане жена по документи

Съдът в Страсбург осъди България за отводи за промяна на пола. Законодателството в страната ни към момента не урежда сходна процедура.

" Аз ще стана Емили по документи и ще осъдя България ", безапелационна е Емили, която мечтае освен да лети по автомагистралите, само че и да се трансформира в жена и по документи. Родена като момче, преди няколко години взема решение да смени панталона с рокля. Въпреки опитите, в последна сметка не получава нов документ.

" Процедурата за промяна на пола в България е доста тежка и доста проблематична. Аз водех дело в Плевен и то се провали естествено. На първо четене го завоювах, само че прокуратурата и общината взеха решение да апелират и съдът одобри тяхното решение. Сега съм напът да осъдя България в Страсбург, с цел да печеля делото си и да бъда публично по документи Емили и да пребивавам естествен живот и да стартира естествена работа ", споделя Емили.

Редица отводи като този водят до осъждането на България от Европейския съд по правата на индивида. А решението идва в миг, в който се чака Гражданската гилдия на Върховния касационен съд да постанови чаканото от две години тълкувателно решение по въпроса дали е позволена такава смяна.

" България е осъждана най-вече пъти в Европейския съюз по този въпрос. Това дискриминира правата на транссексуалните. Те не могат да си намерят най-обикновена работа, има противоречие в персоналните карти. Шефовете отхвърлят да стартира работа даже в елементарен магазин за хранителни артикули ", изяснява Мелиса Тихомир пред Bulgaria ON AIR.

У нас понятието " пол " съгласно Конституцията следва да се схваща единствено в неговия биологичен смисъл.

А в случай че българските институции решат да одобряват Емили като жена, Тихомир няма да се трансформира още веднъж в Мелиса.

" Сега съм решил публично да съм Тихомир, с цел да може Емили, като си смени пола, да можем да сключим брак сред мъж и жена ", показа Тихомир.

А дали това ще се случи или не, ще разберем скоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР