Съдът в Лом освободи от наказателна отговорност младеж, заживял семейно

...
Съдът в Лом освободи от наказателна отговорност младеж, заживял семейно
Коментари Харесай

Ломчанин направи бебе на 14 годишна, но дори не го глобиха

Съдът в Лом освободи от наказателна отговорност юноша, заживял фамилно с 14 годишно момиче. Макар че магистратите са признали за отговорен обвинения Г.П.Ц., той отърва пандиза, защото преди приключването на делото е сключил цивилен брак с тийнейджърката.

19 годишният юноша и пет години по-малката от него Д. П. Л. заживели като семейство в Лом. В началото на август 2017 година бащата на момичето подал сигнал в отдел „ Закрила на детето “, че щерка му е бременна в 7-ми месец.

Социалните чиновници направили инспекция и уведомили районната прокуратура, където след инспекция образували досъдебно произвеждане по случая. Междувременно през октомври 2017 година малолетното момиче родило.

По време на правосъдния развой обвиненият Г. П. Ц. се призна за отговорен, само че помоли да не му се постанова наказване, тъй като през август тази година е сключил цивилен брак с навършилата към този момент 16 години майка на детето му.

Съдът призна обвинения за отговорен за осъщественото закононарушение, за което законът планува две различни санкции „ отнемане от независимост до две години “ или „ пробация “ и кумулативно наказване „ публично неодобрение “.

Тъй като закононарушението е от категорията на така наречен “формални закононарушения “, с него няма породени имуществени вреди, които да подлежат на възобновяване, а обвиненият не е осъждан, съдът го освободи от наказателна отговорност. На младоженеца не е наложена и санкция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР