Съдът в германския град Манхайм постанови, че Mercedes-Benz нарушава патентите

...
Съдът в германския град Манхайм постанови, че Mercedes-Benz нарушава патентите
Коментари Харесай

Nokia може да забрани продажбата на Mercedes-и в Германия

Съдът в немския град Манхайм постанови, че Mercedes-Benz нарушава патентите на Nokia, употребявайки мобилни технологии в своите коли без лиценз. Според Bloomberg, в този момент, поради правосъдното решение, Nokia може да изиска възбрана за продажба на нови коли на марката на територията на Германия.

Според изданието, в случай че Nokia в действителност желае да забрани продажбата на коли на Mercedes, финландската компания ще би трябвало да стартира настрана правосъдно произвеждане и да внесе гаранция от 7 милиарда евро за нейното осъществяване. Тези пари са нужни, тъй като патентният притежател носи отговорност за загубите на ответника, в случай че възбраната не влезе в действие.

Съобщава се още, че в случай че делото бъде заведено и задоволено, продажбите на Mercedes ще бъдат неразрешени. " Не можем да разберем присъдата на съда в Манхайм и ще апелираме ", казат от Dimler. Немската компания обаче счита, че няма да се стигне до възбрана.

Nokia се стреми да работи непосредствено с автомобилни производители и да получава такса за всеки продаден автомобил, който употребява нейната технология (навигация и други системи), вместо да работи с производителите на части.

Според Ройтерс Nokia получава 1.4 милиарда евро годишно от лицензи, тъй че този въпрос е доста значим за финландската компания. Няколко снабдители, в това число Continental и Bosch, поддържат Daimler в възможни правосъдни разногласия. Nokia обаче се поддържа от други компании, в това число от BMW и Volkswagen.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР