Съдът отмени запечатването на хотел Маринела“Административният съд - София отмени

...
Съдът отмени запечатването на хотел Маринела“Административният съд - София отмени
Коментари Харесай

Съдът отмени запечатването на хотел „Маринела“

Съдът анулира запечатването на хотел „ Маринела “
Административният съд - София анулира запечатването на столичния хотел „ Маринела “, което стана по искане на данъчните служби, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд в седемдневен период.

Емблематичният хотел, който по-старите поданици на София помнят като Японския, беше затворен в края на предходната седмица поради инспекцията на Национална агенция за приходите.

БГНЕС напомня, че на 27 септември беше почетено настояването на Специализираната прокуратура за налагане на запор на банкови сметки, дружествени дялове и парцели на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Специализираният углавен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, данъчни закононарушения и пране на пари.

Запорите са наложени като мярка за застраховане на плануваните санкции конфискации и санкции по повдигнатите им обвинявания по член 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в разнообразни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде конкретизирана след представянето на публични данни от всички банкови институции. Със правосъдни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски сдружения за общо 165 000 лв., както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски сдружения за 114 000 лв.. Запор е натрапен и над 4 парцела, благосъстоятелност на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

В формалните регистри Ветко Арабаджиев не попада като притежател на неподвижен парцел, както и на моторно транспортно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не има автомобил. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР