Дървесните полени ще продължат да намаляват, но там където е

...
Дървесните полени ще продължат да намаляват, но там където е
Коментари Харесай

Дъждовете в Западна България ще продължат да помагат на алергичните към полени

Дървесните полени ще продължат да понижават, само че там където е забавено косенето, житните полени ще покачат концентрацията си. Това сочи прогнозата за алергизиращите растения, която е взаимен план на bTV и Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

ЦЪФТЕЖ НА СМЪРЧ

От дъветата сем. Борови към този момент цъфтят единствено в планините.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия

ЦЪФТЕЖ НА ЛИВАДИНА


Честите превалявания през последните дни забавиха косенето и по този начин тревите имаха опция да пораснат и да стартират да цъфтят и в обитаемоте места. При изсъхнало време във въздуха бързо ще се покачва концентрацията на полени от сем.Житни.

ЦЪФТЕЖ НА ЖИВОВЛЯК


Плевелните типове в разцвет също стартират от ден на ден да се усилват - от тях алергизиращи сега са живовлякът, киселецът, козята брада и рапицата.

Какви са признаците при поленовите алергии?

Първите признаци на сезонната алергия към полени са от страна на дихателните пътища. Това сподели за bTV Новините д-р Симеон Узунов, алерголог в Александровска болница.

„ Началото е обвързвано с бистри тайни, задръстване на носа, сърбежи и кихане. Засягат се и очите - зачервяват се, има сълзене, сърбежи. Дори е допустимо да се следи оток. При хора с астма е вероятен зной, кашлица, стягане и свирене в гърдите “, обясни д-р Узунов.

Специалистите поучават при сходни признаци да се потърси консултация с доктор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР