Съд в щата Флорида обяви полета на Юрий Гагарин в

...
Съд в щата Флорида обяви полета на Юрий Гагарин в
Коментари Харесай

Съд реши: Гагарин не е първи в космоса!

Съд в щата Флорида разгласи полета на Юрий Гагарин в космоса за мистфикация на съветско киностудио. В резултат на това, първият човек в космоса де юре стана американецът Джон Глен, съобщи БЛИЦ. 

За това решение се бориха американски блогъри, които настояват, че са събрали доказателства, че руснаците са снимали първия полет на човек в космоса в кино.

По-рано американците бяха упреквани, че кацането на Луната е инсценирано също в кино.

Американският съд удовлетвори желае на Удроу Бакински за признаването на астронавта Джон Глен за първия човек в космоса. Съдът призна за безапелационни доказателствата в интерес на това решение. 

Интересно е, че измежду доказателствата се твърди, че и самият Юрий Гагарин като персона е фиктивен. Американските блогъри смятат, че неговата роля е изпълнена от театралния артист Григорий Расторгуев, а полетът в действителност е станал в павилиона на киностудиото в Одеса. 

Авторът на правосъдния иск счита, че е съумял да възвърне справедливостта, а руснаците са длъжни да признаят за " измамата ". Засега няма реакция от Русия на тези изказвания и правосъдното решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР