Съботният ден ще започне с променливо време и на много

...
Съботният ден ще започне с променливо време и на много
Коментари Харесай

Променливо и прохладно, на места - дъжд и гръмотевици

Съботният ден ще стартира с изменчиво време и на доста места към обяд и следобяд ще превали и прегърми, като по-значителни ще са явленията в планинските региони от Западна и Централна България. В източните региони от страната преваляванията ще са по-слаби, на по-малко места и основно в следобедните часове.

Максималните температури ще се намалят и ще са сред 19°-22° в западните региони, до 30° в Горнотракийската равнина.

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, които са годни за събота. (Забележка: Опасните феномени ще са към обяд и следобяд. Картата демонстрира регионите, където те са най-вероятни).

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код: Валежите на доста места ще са обилни. Над посочените региони те ще са най-вече в следобедните часове и ще са съпроводени от мощни пориви напразно и засилена гръмотевична активност. Бурите могат да носят дребна и междинна по мярка градушка. На обособени региони в страната и на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Времето по Черноморието

През нощта край морето ще има раздрана облачност, а денем тя ще е променлива. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максимални температури: 25°-27°. Температурата на морската вода - 24°-26°.

Времето в София

През нощта против събота вероятността от гръмотевични стихии и проливни превалявания ще е висока. Около сутринта явленията ще затихват. Минималните стойности ще са сред 14-15°С.

Съботният деня ще стартира с облачно време. На доста места ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Очакваните оптимални температури ще се намалят до 19°С.

Захлаждане и проливни превалявания в планините

През нощта против събота почналите превалявания над Западна България ще обзет и централните региони. След среднощ на доста места в планините ще паднат обилни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По най-високите елементи на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг.

Около обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра - към 4°.

Времето на Балканите

Под въздействие на преминаващ леден атмосферен фронт времето на Балканите ще е облачно и студено, а на доста места ще превали и прегърми. Очакваме обилни по количества превалявания над Северна Македония, Гърция и Родопите. Температурите ще се намалят и ще са по-ниски от нормалните за юли.

Източник: MeteoBalkans.com
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР