Събарят старата сграда на Професионалната гимназия по облекло и туризъм

...
Събарят старата сграда на Професионалната гимназия по облекло и туризъм
Коментари Харесай

Събарят старата сграда на гимназията по облекло и туризъм в Перник

Събарят остарялата постройка на Професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник. Тя се намира в центъра над град зад постройката на общината и бе измежду най- потърпевшите при земетресението в Перник през 2012 година. На нейно място ще бъде построен съвременен юношески център.

Още след земетресението гимназията беше преместена в Минния колеж. В продължение на 9 години остарялата й постройка е неизползваема. Конструкторите и проектантите са безапелационни, че тя я е рискова и не може да бъде укрепена, сподели пиарът на общината Адриан Скримов.

„ Очаква се работата по събарянето да завърши до на следващия ден. След това остатъците ще бъдат събрани, с цел да стартира построяването на новия юношески център на града. Така едно от най- старите юношески средища в града ще се трансформира в най- новото и съвременно. Колкото и да се опитвахме да запазим постройката, конструктори, проектанти споделиха, че това не е допустимо ”, сподели Скримов.

Събарянето се прави машинно. Районът е обезопасен. Осигурена е водоноска, която облива непрестанно постройката, с цел да се понижи праховото замърсяване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР