С възглас Свала на Украйна поздрави турският президент Ердоган почетния

...
С възглас Свала на Украйна поздрави турският президент Ердоган почетния
Коментари Харесай

Ердоган в Киев: Слава на Украйна

С възклик " Свала на Украйна " поздрави турският президент Ердоган почетния часовой, който го посрещна в Киев, където се срещна с президента Володимир Зеленски.

Посещението на Ердоган се случва на фона на нарасналото напрежение сред западните страни и Русия, откакто съветската войска струпа над 100 000 свои бойци покрай украинската граница – ход, който съгласно Запада може да значи подготовка за инвазия. Турция се пробва да понижи напрежението и изрази подготвеност да бъде медиатор, съобщи обстоятелства.бг.

Турция е подготвена да направи всичко, което е по силите ѝ, за разрешаване на руско-украинската рецесия, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Киев след среща с украинския си сътрудник Володимир Зеленски. След траяли над четири часа диалози със Зеленски Ердоган удостовери решимостта на Турция в поддръжка на териториалната целокупност на Украйна. Турция не признава противозаконната окупация на Крим от 2014 година.

От своя страна украинският президент Зеленски приветства предлагането на Ердоган за ходатайство в опълчването сред Киев и Москва и за домакинство на мирни договаряния. В Киев двамата президенти подписаха и съглашение за свободна търговия, което в турските медии бе разказано като „ историческо ”. Било е подписано и съглашение за разширение производството на дронове в Украйна.

Както е известно, Турция въоръжи Украйна с бойни дронове „ Байрактар ”. Ердоган и Зеленски си сложиха цел двустранната търговия да доближи размер от 10 милиарда $. Зеленски съобщи, че в украински фабрики ще бъдат създавани бойни дронове по турска технология. От Анкара показаха, че военното съдействие сред Турция и Украйна не е ориентирано против Русия и няма да бъде прекъсвано, с цел да ѝ бъде угодно, съобщи „ Дейли Сабах ”.

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР