С уникални родни продукти и дестинации популяризираме целогодишния туризъм у

...
С уникални родни продукти и дестинации популяризираме целогодишния туризъм у
Коментари Харесай

Испанската TVE показва български занаяти, кулинария и природа

С неповторими родни артикули и дестинации разпространяваме целогодишния туризъм у нас
Испанската социална телевизия TVE снима серия от репортажи за България, оповестиха от Министерство на туризма. Авторите на предаването Aquí la Tierra посетиха атрактивни родни дестинации и се срещнаха от близко с неповторимата ни природа, обичайни български занаяти и любопитни кулинарни изкушения.

Партньорството сред нашето туристическо министерство и малкия екран е част от огромна акция за разпространение на България измежду задгранични пазари за целогодишно привличане на туристи у нас. част от културно-историческите забележителности,  типични за посетените от тях райони. 

Обиколката стартира с пешеходен тур из възрожденска Копривщица, посещаване на музеи и достоверни къщи и дегустация на обичайни за района специалитети. Друга спирка от обиколката на телевизионния екип бе овцевъдна плантация в с. Бъта, където екипът се срещна с обичайните похвати при квасене на кисело мляко и правене на овче сирене. Пазарджик също влезе в обективите с най-голямата възрожденска черква в България „ Св. Богородица ” и други архитектурни забележителности. 

От бъдещия кино материал испанската публика ще научи повече и за неповторимата работа на килимарския завод „ Хемус ” в с. Костандово край Велинград, където е непокътната ръчната направа на килими и черги. 

Aquí la Tierra е профилирано телевизионно предаване с 9-годишна история, което се излъчва от 20:30 до 21:00 ч. всеки ден без събота. То има и мощно наличие онлайн, както и над 200 000 последователя в своите канали в обществените мрежи. 
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР