С цел повишаване качеството, ефективността и ефикасността на предлаганите от

...
С цел повишаване качеството, ефективността и ефикасността на предлаганите от
Коментари Харесай

Патентното ведомство с 19 нови електронни услуги за потребителите

С цел повишение качеството, успеваемостта и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите на индустриална благосъстоятелност, на 08.10.2020 година, от 10:00 часа, в Парк хотел „ Витоша “, Зала № 2, гр. София, ул. ”Росарио” № 1, се организира Кръгла маса № 3, на тематика: „ Представяне на деветнадесет нови електронни услуги в Портала на Патентно ведомство на Република България “, която беше публично открит от доктор Давид Сукалински – заместник-председател на Патентно ведомство на Република България.

Участниците – представители на бизнеса от дребни и междинни предприятия, представители по индустриална благосъстоятелност, потребителите на услуги и жители, бяха осведомени в детайли с най-новите електронни услуги, в това число с електронното подаване на претенции за деяние на европейски патент, вторични дейности за патенти, европейски патенти и потребни модели.

Г-жа Борислава Китанова – младши специалист, „ Спорове и административнонаказателна активност “, показа извънредно значими елементи в новите услуги по отношение на претенции за осъществяване на вторични дейности за национални и европейски патенти, както и за потребни модели. С проява в портала за електронни услуги на Патентно ведомство бяха презентирани и съществени основни моменти от процесите, които се извършват за сполучливо заявяване на претенции за деяние на европейски патент, вторични дейности за патенти, европейски патенти и потребни модели.

В рамките на извършената полемика беше маркирано, че ежедневната работа и старания на Патентно ведомство са ориентирани с изключение на към насърчаване на процесите по даване на правна протекция на обектите на индустриална благосъстоятелност, само че и към разширение на инструментите за електронен достъп до услугите, които се дават от Ведомството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР