С цел да се подобри пътната безопасност и пропускателна способност

...
С цел да се подобри пътната безопасност и пропускателна способност
Коментари Харесай

Забраняват левия завой на ключов булевард в София


С цел да се усъвършенства пътната сигурност и пропускателна дарба на бул. „ Ал. Малинов “ при кръстовището с ул. „ Анна Ахматова “ и облекчи трафика в региона, следва смяна на организацията на придвижване в кръстовището. Това ще бъде въведено от 15 декември т.г., заяви dariknews.bg.

Промяната планува възбрана на левия завой от бул. „ Ал. Малинов “ към ул. „ Анна Ахтимова “ за транспортните потоци, движещи се в посока бул. „ Цариградско шосе “.

Натовареността на описания ляв завой е от порядъка на 60-90 МПС/ч-за пиковите часове на денонощието, сочи изследване.

- Ляв завой на кръстовището на бул. „ Ал. Малинов “ и бул. „ А.Сахаров “ и десен завой към ул. „ Димитър Доспевски “



- Достигане и потребление на пътен възел на бул. „ Ал. Малинов “ и бул. „ Цариградско шосе “, за осъществяване на противоположен завой и следваща маневра десен завой към ул. „ Анна Ахтимова “.

Експерти считат, че левият завой към ул. „ Анна Ахтимова “ в западното направление се явява конфликтна и рискова маневра, като все още са прави „ след пропускане на насрещно движещите се коли “.

Статистиката на пътната полиция сочи, че за последните 5 години са установени над 60 ПТП в границите на кръстовището, при които има 9 потърпевши души в придвижването. Голяма част от настъпилите ПТП, са в резултат на неправилна преценка или нарушаване на ЗДвП при въпросния завой.

Новата организация на придвижване цели възстановяване на транспортното обслужване в региона, понижаване на задръжките в границите на кръстовището.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР