С традиционна литургия и водосвет в двора на манастира Св.св.

...
С традиционна литургия и водосвет в двора на манастира Св.св.
Коментари Харесай

Курортът Св. св. Константин и Елена вече посреща първите си гости

С обичайната литургия и водосвет в двора на манастира " Св.св. Константин и Елена " стартира през днешния ден честването на празника на едноименния курорт край Варна. По традиция на 21 май курортът всяка година отбелязва публично и началото на летния сезон и към този момент посреща първите си посетители. Те са по-малко от минали години.

Създадена е оптимално безвредна среда във всички хотели, заведения за хранене и СПА комплекси. Плажовете също са готови и чакат постоянните си гости.

Изпълнителният шеф на комплекса Елена Косева по Българска национална телевизия, че комплексът е подготвен за летния сезон. Част от хотелите, заведенията за хранене и СПА-центровете са отворени. Работят при нужните противоепидемични ограничения.

Поставени са диспенсъри, табели за отдалеченост, еднопосочно придвижване, мерене на температурата при всички входове. Подготвени са и стаи за изолираност, в случай че някой от гостите прояви признаци на ковид.

Тази година цената на шезлонгите и чадърите в комплекса ще бъде понижена минимум с 50%, сподели още Косева.

Окончателната цена ще бъде показана при започване на юни, откакто се получат инструкции от Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването във връзка с разпоредбите, които би трябвало да се съблюдават и измененията по концесионните контракти.

За днешния празник сдружението, което ръководи комплекса, е осигурило онлайн галерия със фотоси, представящи предишното и сегашното на най-стария морски почивен комплекс в България. По случай празника е издадена и онлайн книгата " 110 години Св.св. Константин и Елена - морска и СПА дестинация ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР