С тържествени богослужения в православните храмове в цялата страна се

...
С тържествени богослужения в православните храмове в цялата страна се
Коментари Харесай

Троянският манастир "Успение Богородично" отбелязва своя храмов празник



С тържествени богослужения в православните храмове в цялата страна се отбелязва огромният празник - Успение Богородично. Според църковното обучение, краят на земния път на Христовата майка - Дева Мария - бил блаженно заспиване и тя била възкресена от своя възвишен наследник. Днес имен ден имат над 190 хиляди души, а Мария остава най-разпространеното женско име у нас.

Троянският манастир отбелязва през днешния ден храмовия си празник. И тази година беше спазена традицията хиляди миряни да се преклонят пред чудотворната икона на Света Богородица Троеручица, която се пази в светата обител от епохи.

Чудотворната икона на Св.Богородица Троеручица, която се пази в троянската света обител от епохи беше  пренесена с литийно шествие от храма до параклиса край манастира където е направила първото си знамение праз 1600-та година. Хиляди християни се поклониха пред чудотворния облик на Света Богородица Троеручица и се помолиха пред иконата на Божията майка.

Игуменът на Троянската света обител величкият свещеник Сионий пожела:

" Стоейки пред плодородната и чудотворна икона на Света Богородица-Троеручица, първо, би трябвало да си пожелаем мир и единодушие сред индивидите. Трябва да се помолим за мир, за благополучие на всички нации, по този начин нужният мир да просим от пречистата Богородица. Да го изпрати на всички нас, несъмнено, да й благодарим за всички грижи, за всички молебствия, за небесното застъпничество на индивидите и да се обърнем към пречистата Света Богородица с думите: " Радвай се, берекет на Господ е с тебе. Господ е с тебе пречиста. Бъди молитвен покровител и покров на всички нас. Амин! "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР