С революционна идея за пенсиите излиза ДПС. Тя е част

...
С революционна идея за пенсиите излиза ДПС. Тя е част
Коментари Харесай

ДПС с революция за пенсиите. Голямо повишение

С революционна концепция за пенсиите излиза Движение за права и свободи. Тя е част от пакета ограничения, който Движението ще показа сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета. Новината заяви доцент Петър Чобанов, народен представител от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър.

Ние имаме ясни послания към хората, че сме подготвени да подкрепим земеделците, общините, пенсионерите, служителите на реда вероизповеданията, заяви доцент Чобанов в изявление за бТВ. И изясни пакета ограничения на Движение за права и свободи.

Предлагаме земеделците да бъдат подкрепени с 328 млн. лева Изчисленията сме създали на база какъв брой са нарастнали разноските им за торове, горива, за фуражи на животновъдите, които са в изключително тежко състояние, изясни доцент Чобанов. И сподели, че в случай че Народното събрание не поддържа бранша, той няма да се оправи.

Получихме едно писмо от МФ, че има 5 милиона за дребни и микропредприятия, само че ще ги дадат в края на година. Не, помощта би трябвало да е навременна. Тя към този момент е закъсняла, само че дано пристигна най-малко в този момент, а не в края на годината, безапелационен бе националният представител от Движение за права и свободи.

Движението предлага още спомагателни 300 млн. лева за общините, тъй като по този начин тези пари най-бързо ще стигнат до хората. За уязвимите групи за следващ път предлагаме 50 млн. лева за дърва и пелети, които по този начин и не бяха признати предния път, а цената продължи да скача. Хората не могат да си доставят дърва, сподели доцент Чобанов.

Ще настояваме в допълнение да се усилят възнагражденията на служителите на реда, защото те изостават. А виждаме, че сигурността на една страна, изключително в обстановка като сегашната, е доста значима. Това е наш приоритет и предлагаме повдигане на заплатите, добави финансистът.

Движение за права и свободи предлага и поддръжка за вероизповеданията, чиито разноски също неведнъж се покачиха.

Разбира се, имаме оферти и за пенсиите. За да стигнат до настоящето равнище, повода бе добавката от 120 лева, която Движение за права и свободи наложи в предната актуализация на бюджета, напомни депутатът.

Какво се случи по-късно. Първо финансовият министър сподели, че този бюджет поставя завършек на бедността. После – че няма да има пенсия под линията на беднотия. А най-после видяхме поантата в думите му - вулгарното и цинично изявление във връзка бедните от трибуната на Народно събрание, съобщи доцент Петър Чобанов.

Това, което ние в този момент предлагаме, е добавка от 120 лв. за най-бедните, с цел да няма в действителност пенсия под линията на бедността. Предложението ни е: 14 % нарастване на пенсиите, плюс опазване на 60-те лв. Ковид-добавка без да влиза тя в пенсиите, защото това изкривява пенсионния модел, плюс още 60 лева за най-бедните, т.е. общо 120 лева за тях, изясни доцент Чобанов.

Имаме и оферти, които засягат бизнеса. За фирмите помощите за сила, за газ би трябвало да продължат, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР