С реализацията на Балкански поток България се превръща в регионален

...
С реализацията на Балкански поток България се превръща в регионален
Коментари Харесай

С Балкански поток ставаме стратегически център

С реализацията на " Балкански поток " България се трансформира в районен стратегически газоразпределителен център и подсигурява диверсификация на газовите доставки. Това написа министър председателят Бойко Борисов във Facebook. Преди това той инспектира от въздуха " Балкански поток ", като за задачата се качи на държавния хеликоптер.

Той разгласи, че по трасето има над 1400 тежки машини, а трасето е 480 км. По думите му огромна част от тръбите са подземен, а служащите на терен са над 2000. За да е по-нагледно министър председателят даже бе извадил карта на трасето, откъдето минава тръбата.

С него бе заместник-министъра по корпоративно ръководство в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун. А на борда с тях бяха и представители на фирмата-изпълнител Аркад ", които построяват тръбопровода, изпълнителният шеф на " Булгартрасгаз " - Владимир Малинов, както и енергийният министър Теменужка Петкова.

" Балкански поток " е впечатляващ план, коментира заместник-министъра по корпоративно ръководство в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун и добави: 

" Това е доста значима стъпка за съдействието сред България и Саудитска Арабия ".  Той разясни, че ще продължат да поддържат саудитската компания " Аркад ", която построява плана, с цел да бъде приключен в точния момент

. " За нас е огромна чест да сме в България и да честваме 90-ия народен празник на Саудитска Арабия във вашата страна ", обърна се представителят на Кралство Саудитска Арабия към Борисов.

С реализацията на " Балкански поток " България се трансформира в районен стратегически газоразпределителен център и подсигурява диверсификация на газовите доставки, написа малко по-късно Борисов във Facebook, като прибавя, че планът навлиза във финалната си фаза
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР