С приключването на пандемичната обстановка приключват и облекченията, които туристите

...
С приключването на пандемичната обстановка приключват и облекченията, които туристите
Коментари Харесай

Цацата, бирата и плажът ни излизат солени това лято

С приключването на пандемичната конюнктура завършват и облекченията, които туристите по българското Черноморие употребиха на плаж а. Шезлонгите и чадърите за идния летен сезон няма да бъдат с понижени цени, оповестиха от Министерството на туризма.

Те дадоха обещание контролът от страна на ведомството му да е засилен. В концесионните контракти били посочени оптимални цени на шезлонгите и чадърите, които не могат да надвишават. цените варират от 5 до 15 лева за брой според от местоположението. най-скъпи предстоящо са огромните плаж ни линии на Златни пясъци, първокласните комплекси в Иракли, Слънчев бряг, Свети Влас, Созопол и Лозенец.
 
" Всяка година концесионната такса и наемната цена се индексира по отношение на инфлацията. тази година инфлацията е жестока и ние чакаме в пъти по-голямо увеличние от предни години на концесионните такси. В същото време и заплатите се подвигнаха а при нас за разлика от другите сектори, другите браншове в сектора туризъм ние не можем да намаляме личния състав или да го усилваме по отношение на работата, ние сме задължени по контракт наложителните действия като обезопасяването, почистването на плаж а хората да бъдат наети от 1-ви юни, до 30 септември ", съобщи Николай Димитров - концесионер на плаж Крайморие пред Народоосвободителна въстаническа армия.

Най-често срещаните цени за шезлонг е от 6, 8 до 12 лв., а за чадър 8, 10 и 15 лв.. на някои места комплект на сянка с два шезлонга, минерална вода и меки шалтета може да доближи до 20-25 лв., даже 40 за по първокласните пространства пред избрани плаж ни питейни заведения. За доста от жителите на черноморските обитаеми места цените са високи.

Недоволство е допустимо да има и поради платените паркинги край плаж овете, които се плащали настрана и още оскъпявали разходката до морето. А за украинските бежанци, които към този миг нямат приходи плаж уването би било цяло преизвикателство.
  
  " У нас на Азовско море  ако решиш да отдъхнеш, зависи от хотела, в който ще почиваме. Може би коства към 60 гривни, което е към 5 български лв..  У нас в случай че е градски плаж , чадърът коства 50 гривни, а в случай че е с шезлонг още 100. 150 гривни са може би 5 евро ", съобщи Влада.
 
Концесионерите са безапелационни, че чадърите и шезлонгите са част от главният им приход за заплати и концесионни такси.
 
" Основния доход при нас са шезлонги и чадъри, които като не се дават то сме обречени на загуба на 100%. Спасителите им се подвигна цената, заплатите им ще бъдат несъмнено с 20-30% по-скъпи тъй като са липса, няма спасители, мъчно е ", уточни Георги Мавров - концесионер на плаж Черноморец.
 
Връща се и остарялото разстояние на плаж ните аксесоари преди наложените коронавирус ограничения. А множеството концесионери да не престават да дезинфекцират шалтетатата и шезлонгите за сигурността на гостите си.

" Отстоянията ще бъдат такива каквито бяха преди 2019-та година 4 на 4. дано хората да са спокойни, безусловно са задоволителни тези отстояния тъй като действително видяно от шезлонг до шезонг има 2 метра и половина когато отстоянията от чадърите са 4 на 4. Да не приказваме че е потвърдено слънчевите лъчи убиват всевъзможни, в това число и този вирус ", изясни още концесионерът на плаж Крайморие.

Според стопаните на черноморски плаж онве, борбата за сянка ще продължи и през този сезон.
  " Когато бяха понижени цените те се подиграваха с нас, хвърляха ни някакви железни монетки и се подиграваха. Сутрин, аз ходя на работа в 7ч а те хавлиите са им там преди 7ч. ", акцентира Мавров.
 
Безплатно остава използването на чадър и шезлонг на басейните, само че единствено за почиващите в хотелския комплекс към него. " Пречиствателните станции си свършиха работата, морето е кристално чисто. Що се отнася до басейните при нас шезлонгите са без пари. на плаж а не зная какво става, само че последните две години нямаше проблеми ", означи Веселин Налбантов - хотелиер.

А другояче повишаване се чака и в цените на плаж ните атракциони, както и плаж ните заведения предлагащи цаца и бира.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР