С приближаването на празника на София столичната галерия Ной (ул.Париж

...
С приближаването на празника на София столичната галерия Ной (ул.Париж
Коментари Харесай

„Усещане за София” в Галерия Ной

С приближаването на празника на София столичната изложба „ Ной ” (ул.Париж 4-6), основана преди 20 години с доста религия, вяра и обич, ще отпразнува своя празник с разкриване на тематична галерия „ Усещане за София ".

Свои картини в интервала 14–28 септември ще показват художниците проф. Кирил Божков, Любомир Арнаудов, Паола Стоева и Ваня Кръстева, а Ралица Саръилиева – икона на Св. София с дъщерите й Вяра, Надежда и Любов.
Галерия „ Ной ” е елегантен обект в центъра на София, съкровен ъгъл за среща с докосващи сърцето творби на изкуството. Създадена при започване на новото хилядолетие (септември 2003), галерията, възприела името на библейския Ной, избира за своя задача да запази и премисли възгледите и усетите по отношение на изящното изкуство в главните му жанрове в логиката на актуалното мислене и сензитивност.

Ваня Кръстева е приключила магистърска степен компетентност „ Живопис ” в Националната Художествена Академия в ателието на акад. Светлин Русев под управлението на проф. Ивайло Мирчев и проф. Десислава Минчева. По време на образованието печели първа премия в народен конкурс за млади художници – специализация в Cite International des Arts в Париж. През годините взе участие с доста изложения в страната като в последно време показва своите картини и на няколко интернационалните изложения в Лондон и Париж. Нейни произведения са владеене на частни сбирки в страната и в чужбина.
Инстаграм:
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР