С предварително напечатани рецепти, на които само се добавя името

...
С предварително напечатани рецепти, на които само се добавя името
Коментари Харесай

Лекуват ли ни от коронавирус с рецепти под индиго?

С авансово напечатани предписания, на които единствено се прибавя името на пациента, лекуват болните от у нас, сигнализират фармацевти. Според тях практиката е остаряла, само че доста рискова.
" Все още виждаме готово напечатани предписания, на които единствено се прибавя от горната страна името на пациента. Прави усещане, че част от нещата са безусловно взаимоизключващи се. Изписват се по едно и също време кортикостероид и имуностимулатор да вземем за пример. Кортикостероидът понижава имунитета, имуностимулаторът го ускорява “, разяснява пред БНР Димитър Маринов, основен секретар на Българския фармацевтичен съюз. Той посъветва пациентите да задават повече уточняващи въпроси за предписваните лекарства.
 Британската здравна работа: Дексаметазон може да е избавил живота на 1 милион души, страдащи от Коронавирус Британската здравна работа: Дексаметазон може да е избавил живота на 1 милион души, страдащи от Коронавирус
Лесно налично лекарство може да е избавило живота на милион страдащи от Коронавирус по целия свят от откриването му през юни, заяви Национал...
" Готовите, по този начин наречени напечатани предписания се издават от компании - производители на хранителни добавки и козметика. Тези компании имат личен обособен УИН на рецептите, които издават, на тях се означават кои артикули са подобаващи за клиента. Това се прави за облекчение и улеснение “, коментира пред " “ ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки. Според него няма по какъв начин да има подготвена напечатана рецепта с кортикостероиди или медикаменти, тъй като рецептите са разнообразни по тип – един тип са рецептите от доктор, а различен тип са готовите предписания от компании за добавки или козметика. Николай Костов моли да не се самолекуват хората да не прибягват до самоназначение на лекарства, тъй като това е рисково. Според него и преди, и в този момент е имало опити хора да си набират лекарство със остаряла рецепта, само че това е видно за всеки фармацевт, тъй като на всяка рецепта има дата с месец и година на издаване и тези опити са несполучливи. Това обаче не е честа процедура, акцентира той.
Според него по време на предната вълна на ковид у нас през ноември предходната година нервността за презапасяване с медикаменти е била факт, до момента в който в този момент нещата са спокойни, няма липса на лекарства в аптечните мрежи. Няма липса на антибиотици и медикаменти от вида на фраксипарин, който липсваше през предходната година. Костов описа, че преди е имало доста заболели, които са го търсили за подпомагане за намиране на лекарства, а в този момент има медикаменти за болните, няма дефицити на избрани медикаменти. Има количества маски, дезинфектанти, тъй че действително аптеките са обезпечили нужното и за лекуване, и за предварителна защита.
Че няма сериозен дефицит на антибиотици, а търсенето е по-слабо спрямо втората вълна на заболеваемост от ковид, удостоверява в изявлението си пред БНР и Димитър Маринов. Той изяснява, че в към 80% от случаите в международен мащаб се изписва антибиотик, а съгласно СЗО единствено в 8 на 100 от случаите на болнично лекуване на ковид се постанова да бъде одобряван антибиотик. " Плодовете на това презастраховане ще ги берем оттук насетне “, съобщи още той и твърди, че все още няма дефицит на артикули, съдържащи ацетилсалицилова киселина. Освен аспирина се търсят доста и проби за антитела. Според Маринов много хора към този момент са минали през болестта и е по-вероятно, като се направи подобен тест, той да се окаже позитивен.
Относно електронните предписания Димитър Маринов разяснява, че те към момента са прекомерно малко. " От 1 май нататък би трябвало всички наставления да бъдат електронни “, напомни той. По думите му фармацевтите са подготвени за това, софтуерът също. Хартиените предписания ще продължат да бъдат изпълнявани и по-късно, посочи секретарят на Българския фармацевтичен съюз.
 Лекарство и против дълъг КОВИД - италиански професор споделя опит, само че Ивермектин няма регулаторно утвърждение Лекарство и против дълъг КОВИД - италиански професор споделя опит, само че " Ивермектин " няма регулаторно утвърждение
Възможно ли е лекарството " Ивермектин " да е средството, което да промени фрапантно хода на пандемията COVID-19? Този въпрос се промъква...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР