С появата на тостове в различните страни по света са

...
С появата на тостове в различните страни по света са
Коментари Харесай

Как се вдигат наздравици по цял свят

С появяването на наздравици в другите страни по света са се появили забавни обичаи. Наздравиците и пиенето на алкохол в другите места по света са се усвоили по друг метод.

Смята се, че първи са си казвали Наздраве англичаните през XVII век. Тогава към виното се е добавяло самун и подправки, с цел да се понижи киселинността му.

Етикетът във Франция задължава напитките да се сервират първо на дамите, а алкохолът би трябвало да е доникъде на чашата, с цел да не може човек да се полее при наздравица, което е симптом на долнопробност в страната.

В Испания поверията не разрешават чукането на чаши, които са цялостни в вода, вместо с алкохол. Подобна наздравица в страна дава обещание седем години неприятен секс.

 Наздраве с вино

Позволените питиета в Италия за вечеря са вино и вода, като бирата е считана за вулгарна и неприемлива напитка, изключително в случай че сте поканили посетители вкъщи.

Културата при наздравиците в Чехия изисква хората да се гледат в очите при чукането на чашите, както и да не кръстосват ръцете си едни с други.

В Грузия наздравиците са наложителна част от всяко сядане на масата и за една вечер могат да се вдигнат сред 20-30.

Традицията в Русия е всяка наздравица да е съпроводена от шеговита тирада. За симптом на ниско образование се счита, в случай че бутилката не се прибере от масата, откакто се изпразни.

 Бира

Националното пиво в Казахстан се споделя кумис и съставлява ферментирало конско мляко. Традицията в страната не разрешава тази напитка да се изхвърля и остатъците от нея би трябвало да се върнат назад в каната.

По време на тост в Китай младите би трябвало да държат чашите си по-ниско от тези на възрастните, като от първата чаша напитката се пие докрай, след което се обръща на масата, с цел да се види, че нищо не е останало.

В Перу е признато чаша с бира да си поделят всички на масата, като въртят в кръг напитката между тях.

В Нигерия за омъжена се смята двойката, не откакто подпишат формален документ или духовник ги разгласи за съпрузи, а когато си кажат Наздраве с палмово вино.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР