С появата на толкова много решения за мащабиране на Етериум

...
С появата на толкова много решения за мащабиране на Етериум
Коментари Харесай

Solana се очертава като силен съперник на Етериум, според Coinbase

С появяването на толкоз доста решения за мащабиране на Етериум хората се чудят кой блокчейн протокол може да се трансформира в най-големия противник на най-големия алткойн.

Според скорошен разбор на Coinbase Solana (SOL) има капацитета да бъде един от водещите блокчейн планове от първи пласт в Съединени американски щати.

Докладът гласи, че Solana може да се трансформира в един от главните съперници на Етериум в конкуренцията за капитал и консуматори измежду многочислените блокчейн системи от първи пласт, борещи се за пазарен дял.

Solana се обрисува като една от най-хубавите блокчейн системи

Състезанието сред блокчейните от първи пласт за придобиване на повече капитал и консуматори става все по-интензивно, а Solana наподобява е спечелила забележителна част от вниманието от момента на основаването си. Въпреки неотдавнашния си крах, дължащ се на срутва на FTX, екосистемата на SOL към момента е съсредоточена върху укрепването на софтуерните си преимущества.

Протоколът Solana предлага диференциран метод в границите на първи пласт, усъвършенстван за висока пропускателна дарба, минимални разноски и естествена мащабируемост.

Дейност на разработчиците

Следващата графика съпоставя интензивността на разработчиците на Solana и Етериум – въз основа на данни от Github – Solana отбелязва впечатляващ напредък в края на 2021 година / началото на 2022 година, надминавайки интензивността на разработчиците на Етериум.

През май 2022 година, обаче, интензивността на разработчиците на Solana спадна под тази на ETH. Понастоящем в Solana има 63 дейни разработчици по отношение на 133 дейни разработчици в Етериум (определени като разработчици, които предават код 5+ дни от месеца). Solana оспори тези числа, потвърждавайки, че цялата общественост на разработчиците, работещи върху блокчейна на SOL, не е напълно обхваната от хранилищата в Github.

Компанията пресметна 120 разработчици на цялостно работно време, което към момента демонстрира относителна мощ спрямо Етериум , даже и при огромната разлика в пазарната капитализация. Неотдавнашният отчет на Electric Capital за активността на разработчиците възприема по-широк метод и дефинира 383 разработчици на цялостен работен ден за Solana, по отношение на 1,873 за Етериум към средата на декември.

Стейкинг на Solana

Понастоящем почти 70.36% от всички възможни SOL са заложени, което води до междинна годишна рентабилност от стейкинг от към 6.92%, съгласно Staking Rewards.

Тъй като процентът на издаване понижава съгласно графика, валидаторите ще зависят повече от таксите за транзакции за отплата. Това допуска, че интензивността на мрежата ще би трябвало да нарасне доста с течение на времето, с цел да се насърчи по-активен пазар на такси.

Опасения за спирания

На 25 февруари в мрежата породиха проблеми с утежняване на продуктивността, които доведоха до спиране на транзакциите, което накара валидаторите да рестартират мрежата.

Член на общността изрази угриженост по отношение на въздействието на спиранията на мрежата върху децентрализираните финансови протоколи, работещи върху блокчейна на Solana.

Притесненията бяха споделени в обществените медии, а някои сложиха под въпрос класирането на Solana като топ криптовалута .


 


Цена на Solana

Въпреки че цената на SOL е намаляла с съвсем 16% от седмичния си връх от $26.44, Coinbase счита, че Solana е в добра позиция да се утвърди още веднъж като законен съперник в първи пласт заради мощната си екосистема във връзка с мрежовата интензивност, транзакциите, потребителите и развиването.

Към момента на писане на публикацията Solana се търгува на цена от към $22.4, като през последните 24 часа записва спад от близо 2.4%.

Еднодневният механически разбор от TradingView демонстрира сигнали за продажба. Пълзящите междинни стойности и осцилаторите сочат към със надлежно 10 и 2 сигнала.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР