С поведението си министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов

...
С поведението си министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов
Коментари Харесай

Директорът на ДКК: Министър Стоянов оказва политически натиск


С държанието си министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов стопира процесите, оказва политически напън, дестабилизира сдруженията и компанията. Това не е в интерес нито на ДКК, нито на страната, съобщи на брифинг шефът на „ Държавната консолидационна компания” Смиляна Нитова-Кръстева.

„ При встъпването си като длъжностен министър той заявява, че в своята работа ще подкрепя бизнеса, ще построява мостове и ще надгражда. Но дейностите му са в друга посока”, добави тя.

Кръстева даде съответен образец от 8 август от „ Кинтекс”. „ В 17:30 ч. идват двама чиновници на Министерството на стопанската система с писмо от министъра, с цел да се снабдят с документи, фактури, контракти и други документи за интервала от 01.08 досега на визитата им. Това става в края на работния ден, без да е известено управлението на „ Кинтекс” и аз като принципал, сподели тя.

Поисканите документи били показани. Действията обаче пораждали въпроса за какво се е случило по този начин незабавно, бързо и по този метод. „ Това на какво ви наподобява? На доставяне с документи от дъщерно сдружение или на дейности по Наказателно-процесуален кодекс за изземване на избрани материали”, зададе въпроси шефът на ДКК.

С тези дейности Нитова-Кръстева счита, че министър Стоянов дестабилизира сдружението, основава погрешни показа у неговите интернационалните контрагенти и усещане в обществото, че става нещо неправилно, осведоми Нова тв.

Директорът на ДКК разгласи, че „ Кинтекс” е сключило огромен контракт с интернационално значение за стотици долари, с което се подсигурява работата на сдружението най-малко в идващите пет години напред.

Нитова-Кръстева цитира и съответни данни за времето, през което министър беше Корнелия Нинова. „ Към края на предходната година паричната наличност на сдруженията и компанията е в размер на над 34 млн. лева, а за късия шестмесечен интервал - над 46 млн. лева Разликата се вижда ясно”, посочи тя.

Данни тя изнесе и по отношение на работата на ВМЗ. „ И там също цифрите са показателни. За интервала, в който господин Стоянов беше ръководител на Съвета на шефовете на ВМЗ, към края на предходната година е регистрирана загуба 1 млн. и 600 хиляди лева За интервала от края на предходната година до момента, сдружението е осъществило облага 48 млн. Разликата е фрапираща”, акцентира шефът на ДКК.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР