С помощта на плодове пригответе десерти, които не отнемат много

...
С помощта на плодове пригответе десерти, които не отнемат много
Коментари Харесай

Диетични десерти с плодове

С помощта на плодове пригответе десерти, които не лишават доста време, а са вкусни и най-важното – диетично. Това е доста значимо през зимата, когато организмът е податлив към напълняване.

Диетичен мус от ябълки се подготвя от 100 грама пшеничен грис, 1 огромна ябълка, 3 супени лъжици захар, 50 мл течна сметана, половин чаена лъжичка канела.

Обелете ябълката и отстранете сърцевината, след което сварете ябълката във вода, като добавите захарта и канелата. Прецедете и пасирайте ябълката.

Кипнете още веднъж водата, в която се е варила ябълката, и прибавете последователно гриса, като непрестанно разбърквате, с цел да не се образуват бучки.

 Диетични десерти с плодове

Внимателно прибавете ябълковото пюре. Охладете муса, прибавете в изстиналата примес сметаната и разбийте с миксер. Разпределете в купички и оставете да се стегне в хладилника.

За да приготвите диетичен сладоледен десерт, са нужни 3 топки сметанов сладолед – всяка по 50 грама, 1 банан, 1 киви, половин портокал, за украсата – кокосови стърготини и настърган шоколад.

Оформете десерта в плоска паница, като разположите трите топки сладолед една до друга, от едната им страна разпределите нарязания на кръгчета банан, а от другата – нарязаното киви и портокала. Украсете с кокосови и шоколадови стърготини.

Диетичен пудинг със стафиди и лимон се подготвя с 4 яйца, 2 супени лъжици стафиди, 2 супени лъжици масло, 2 чаени чаши галета, настърганата кора от 1 лимон, четвърт чаена чаша захар.

Разбийте жълтъците със захарта, прибавете настърганата лимонова кора, маслото, галетата и стафидите. Разбийте белтъците на сняг и прибавете последователно в сместа.

Излейте я в намазана с масло огромна форма или в дребни формички. Печете на фурна, нагрята на 150 градуса, на водна баня, до готовността на пудинга.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР