С помощта на диетични супи можете да свалите доста килограми.

...
С помощта на диетични супи можете да свалите доста килограми.
Коментари Харесай

Полезни и диетични супи

С помощта на диетични супи можете да свалите много килограми. Не е належащо да се храните единствено със чорба, ограничете тестеното и сладкото, газираното и мазното, и най-малко едно от храненията ви денем заместете с потребна чорба.

Супа от фасул

Сварете две чаени чаши зрял фасул, като изхвърлите първата вода. В обособена тенджера сварете двеста грама картофи, нарязани на кулчета. Запържете една глава лук и две скилидки чесън, нарязани на ситно, и ги прибавете към картофите.

Запържете две шепи едро нарязани печурки и ги прибавете към картофите – по този начин супата ще е доста вкусна. Малко преди да са изцяло сварени всички артикули, прибавете боба и подправки на усет.

Супа с босилек

Това е италианска чорба, която е доста потребна. Колкото повече босилек сложите в супата, толкоз по-добре. Нарежете една дребна глава лук и запържете до златисто.

 Диетична чорба от грах

Добавете към него две шепи грах, залейте с вряла вода и варете на слаб огън петнадесет минути. Намачкайте граха във водата, долейте малко бульон от кубчета и кипнете. Добавете подправки на усет.

Свалете готовата супичка от огъня и доста постепенно на струйка прибавете към нея течна сметана. След това прибавете ситно нарязан босилек и магданоз и разбъркайте.

Супа от леща

Почистете лещата и я накиснете за през нощта. След това я сварете в тази вода. Запържете една глава лук, нарязана на ситно, с две скилидки нарязан чесън и прибавете две чаени чаши бульон от кости.

Добавете бульона към лещата и варете още 10 минути. Добавете подправки и в случай че желаете, пасирайте супата. Сервирайте с кротончета от пълнозърнест самун.

 Супа с леща

Супа от брюкселско зеле

Тя е извънредно нискокалорична и диетична чорба. Можете да употребявате броколи, в случай че нямате брюкселско зеле. Нарежете на кубчета триста грама картофи и варете в подсолена вода.

Запържете моркови с лук и ги прибавете към картофите дружно със зелето 10 минути преди да са сварени изцяло картофите. Варете пет минути и при сервиране прибавете течна сметана и нарязани зелени подправки.

Вижте още вкусни хрумвания за диетични супи!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР