С полицейско присъствие ще бъдат обезпечени обществените места около храмовете

...
С полицейско присъствие ще бъдат обезпечени обществените места около храмовете
Коментари Харесай

Пожарникари и граничари ще пазят в Монтана по празниците

С полицейско наличие ще бъдат обезпечени публичните места към храмовете и манастирите при осъществяване на празничните богослужения по време на огромните християнски празници – Цветница и Великден в Монтана.
Дежурни полицейски екипи ще обезпечават публичния ред и ще наблюдават за спазването на въведените противоепидемични ограничения против разпространяването на ковид. В полицейските мероприятия при нужда ще вземат участие и чиновници на Регионална дирекция „ ПБЗН”, ГПУ Чипровци и други способени държавни институции.
Създадена е организация за запазване на публичния ред вьв влаковите сформира и в регионите на ж.п. гари поради предстоящото интензивно напредване на пасажери с влакове.
Контрол ще има и във връзка с спазването и наложените ограничавания, касаещи пропускателния режим на построените контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни артерии на Монтана.
Във връзка с оповестеното изключително състояние в страната поради ковид в региона няма да бъде допускано събирането на жители на избрани места и борси, на които се продават домашни животни.
Напомня се на жителите на региона, че ограниченията против разпространяването на COVID-19 изключват пребиваването на жители на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, уреди на открити и закрити публични места, както и визитата на лица под 60 годишна възраст на търговски обекти и аптеки в часовете от 08.30 ч. – 10.30 часа.
От началото на въведените противоепидемични ограничения против разпространяването на ковид в ОДМВР Монтана са формирани 28 досъдебни производства за неспазване на наложена карантина / член 355 от Наказателен кодекс / и са формирани 29 акта за нарушение и несъблюдение на противоепидемичните ограничения /чл. 209 А от Закона за здравето/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР