Областната болница в Монтана започва строителството на площадка за хеликоптери,

...
Областната болница в Монтана започва строителството на площадка за хеликоптери,
Коментари Харесай

Започва изграждането на хеликоптерна площадка в монтанската болница

Областната болница в Монтана стартира строителството на площадка за хеликоптери, заяви БНР.
До дни ще стартират строителните работи по построяването на площадката за хеликоптери. Тя ще бъде ситуирана на терена сред постройките, където се намират инфекциозното и отделението по пневмология и фтизиатрия. 
Финансирането е с над 120 000 лв. от здравното министерство. Площадката ще се употребява от " въздушните коли за спешна помощ " и ще обезпечава бърза здравна помощ на пациенти от област Монтана и Северозапада. До края на годината Отделението по офталмология ще получи съвременно съоръжение, ще се извърши и ремонт, планувано е в капиталовата стратегия на регионалната болница в Монтана. 
Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Д-р Стамен Илиев " в Монтана още веднъж е на облага, оповестиха от управлението.
" За миналата година тя е в размер на 20 000 лв., с 4000 допълнително от 2022 година ", заяви изпълнителният шеф доктор Тони Тодоров. Резултатите бяха регистрирани на извършеното общо заседание на акционерите. Няма промени в управата на болничното заведение, обясниха от лечебното заведение. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР