Всяка постановка, участваща в най-стария театрален форум у нас, ще

...
Всяка постановка, участваща в най-стария театрален форум у нас, ще
Коментари Харесай

Врачанският театър отличава участниците в Националния фестивал на малките театрални форми с уникална бронзова статуетка

Всяка режисура, участваща в най-стария сценичен конгрес у нас, ще бъде удостоена със специфична награда- неповторима бронзова статуетка, изобразяваща Пегас. Символ на ентусиазъм и изкуство, митологичният хвъркат кон, въплъщава креативната мощ и полет на въображението. Тази забележителна статуетка е дело на скулпторката Моника Играенска- създател на голям брой пластики и статуи, които красят публични и частни сбирки. Сред известните нейни произведения са паметникът " Дядо Йоцо гледа " в Искърското дефиле, паметникът на Светите братя Кирил и Методий, пред Община Враца и паметникът, в чест на починалите по време само че Илинденско-преображенското въстание, наоколо до Женския пазар в София.
Националният фестивал на дребните театрални форми във Враца провокира мощен интерес измежду обществеността, а постановките се играят пред цялостни с аудитория зали. До този миг бяха изиграни 6 от 14-те постановки, селектирани в тазгодишното издание на форума. Днешната стратегия съдържа две представления- от 18 ч. в камерна зала феновете ще могат да видят „ От какво се опасява Виржиния Улф “ на театрално съдружие „ ENSO “ и „ Ай Ем Студио “, а  от 20 ч. на Голяма сцена ще бъде показан спектакълът „ Драма изгубена във времето “ на НЦК „ Трайко Прокопиев “- Куманово, Северна Македония. Пиесата е на известния македонски драматург Сашо Насев. Режисьор на представлението е шефът на Врачанския театър- Владлен Александров, а на сцената ще се качат Кети Дончевска-Илич и Горан Илич, звезди на Кумановския спектакъл. Спектакълът е отдаден на всички лекари, медицински сестри и фелдшери, участващи в битката с пандемията от Ковид. 
До неделя на сцената на Врачанския спектакъл жителите и гостите на града ще могат да гледат -  „ Списък на всички страхотни неща “ на Театър 199 „ Валентин Стойчев “, „ Боже мой “ на Народен спектакъл „ Иван Вазов “, „ Последната лента. Не аз “ на театрална работилница „ Сфумато “, „ Винсент в Брикстън “ на спектакъл 199 „ Валентин Стойчев “, „ Част от сбирка “ и „ Убийството на Гонзаго “. А за най-малките фенове и техните родители на 14 юни/петък/ Драматично-куклен театър-Враца ще бъде хазаин и на Международния фестивал на театралната миниатюра „ Театроскоп “, който показва една друга театрална форма, която съчетава изкуство, иновация и магия наречена още – спектакъл в кутия.
Повече информация за фестивала и спектаклите може да намерите на: https://dktvratsa.com/, а билети ви чакат на касата на театъра и онлайн: https://www.entase.com/office/dktvratsa/events.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР