Апостолът на свободата ще бъде изобразен в цял ръст на

...
Апостолът на свободата ще бъде изобразен в цял ръст на
Коментари Харесай

6-метрово изображение на Левски ще краси мездренско училище

Апостолът на свободата ще бъде изобразен в цялостен растеж на фасадата на Професионална гимназия " Васил Левски " в Мездра. Инициативата се чака да бъде осъществена през лятото. Самото изображение ще бъде с внушителни размери, с височино от към 6 метра, изясни шефът на образователното заведение Мирослав Павлов. 
" Ще се навършат 2 години, откогато аз и моят екип поеха на тогавашната Професионална гимназия по машинизация на селското стопанство. През това време извървяхме дълъг път, като променихме първо името на учебното заведение и към този момент се споделя ПГ " Васил Левски "... И пред 2 месеца взехме решение да изобразим Апостола на свободата на постройката на учебното заведение, като потърсихме разнообразни планове, несъмнено бяха ни показани най-малко 3 такива, на разнообразни цена, от разнообразни създатели. Ние се спряхме на този и се надяваме на 1 юли или може би към 15 юли с създателя да се срещнем и да подпишем контракта, и да стартира реализирането на тази красива самодейност, която ще добави значително това, което сме приели, а точно - да следваме стъпките на Апостола на свободата. Неговото изображение ще бъде в цялостен растеж... Самата картина ще бъде към 6 метра цялата във височина. Тя ще е от първия до втория етаж на централната постройка на учебното заведение, той ще бъде в една специфична униформа. Защото ние преди 1 година тъкмо закупихме една фигура, която стои в централното предверие на учебното заведение, в действителен растеж Васил Левски. Тогава ние избрахме тази парадна униформа, в която е облечен и по този начин ще бъде изрисуван на постройката на учебното заведение... "
С изобразяването на Левски учебното заведение желае да възпита децата на родолюбие, добави Мирослав Павлов.
" Ние целим едно нещо - да върнем това, което е изконно за българското учебно заведение, да бъде учебно-възпитателен самият развой... Все по-рядко виждаме в учебниците думи като " жанр ", " татковина ", " родолюбие ", " семейство ", " бащино огнище " и считам, че точно със знаци, каквито са Ботев и Левски и тези възрожденци, ние би трябвало да дадем метод и път, в който учениците да повярват, че България е една страна с велика история... "
В учебното заведение неотдавна публично е открит и напълно обновеният физкултурен салон, който е трансфорат в съвременна многофункционална спортна зала. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР