С писмо вицепремиерът Томислав Дончев уведомява администрациите в цялата страна,

...
С писмо вицепремиерът Томислав Дончев уведомява администрациите в цялата страна,
Коментари Харесай

Потребителските центрове за административно обслужване ще работят

С писмо вицепремиерът Томислав Дончев уведомява администрациите в цялата страна, че административното обслужване на потребителите в центровете за услуги не трябва да бъде преустановявано. Писмото е адресирано до всички министри, ръководители на организации, регионални шефове, ръководители на профилирани администрации и кметове.

Във връзка с получени сигнали, че тук-там някои администрации са прекратили обслужването на консуматори „ на гише “, заместител министър-председателят акцентира, че сходна процедура е нарушаване на нормативните актове за административно обслужване и следва да бъде прекъсната.

Съгласно рекомендациите на Националния действен щаб за ковид, излиза наяве, че в центровете за административно обслужване би трябвало да се плануват отмерено разпределени през работния ден 3 спирания за стерилизация и проветряване.

От особена значимост е информирането и насърчаването на потребителите да декларират услуги и получават документи по електронен път или посредством лицензиран пощенски оператор.

В писмото са дадени инструкции и за въвеждане на работа от домашна среда за уязвимите групи чиновници, като се сътвори такава организация на административните действия, от която да не страда успеваемостта на работния развой. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР