С писмен изпит по журналистика започва втората кандидатстудентска сесия на

...
С писмен изпит по журналистика започва втората кандидатстудентска сесия на
Коментари Харесай

Кандидат-студенти пишат за „игри на щастието“

С писмен изпит по публицистика стартира втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година В публика 272 на Софийския университет стартира писменият изпит по публицистика, за който 348 претенденти са подали заявление за явяване.

Кандидат-студент изтегли тематиката „ Игри на щастието “, по която ще пишат всички явили се през днешния ден на изпита. Бяха изтеглени и две контролни тематики: „ Шоуто би трябвало да продължи “ и „ Дом и свят “.

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Алма матер, приветства претендентите с добре пристигнали и изрази вярата си да работят умерено и концентрирано и да покажат на авторитетната изпитна комисия положително познаване и схващане на света, който ни заобикаля.

В балообразуването на бакалавърските стратегии по „ Журналистика “ и „ Връзки с обществеността “ влизат оценките от писмения и от устния изпит по публицистика. В компетентност „ Книгоиздаване “ ще се взима единствено по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има опция по желание за кандидатстване в тази компетентност с оценките от матурите по „ Български език и литература “, „ История и цивилизация “, „ Философски цикъл “ и непознат език.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР