Руският президент Владимир Путин обяви, че в Украйна воюват около

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че в Украйна воюват около
Коментари Харесай

Путин: В Украйна воюват около 700 хиляди души

Руският президент Владимир Путин разгласи, че в Украйна водят война към 700 хиляди души. Той не даде информация какъв брой са починали. Последните данни за смъртни случаи от съветска страна са от 2022-ра, когато Кремъл заяви за към 6 хиляди починали съветски военнослужещи.



По-рано Путин сложи условия за преустановяване на войната. Русия може да спре огъня, в случай че украинската войска се изтегли от четири области, които към този момент са завладени от съветските сили.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира настояванията на Путин като " възобновление на нацизма ".

Кремъл сложи ултиматума в навечерието на мирната конференция в Швейцария, която стартира през днешния ден. Над 100 делегации са удостоверили присъединяване. Русия не е поканена. Съединените щати изпращат американския вицепрезидент Камала Харис.

Във форума ще вземат участие водачите на Франция, Германия, Англия, Италия, Канада и Япония. България е показана от министър-председателя Димитър Главчев. Унгария и Турция, които поддържат връзки с Москва, изпращат първите си дипломати. Важен знак е, че Китай отхвърли да взе участие в мирната конференция. Ето какво още сподели съветският президент:


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР