С пищна церемония снощи в Лозана бяха открити третите Зимни

...
С пищна церемония снощи в Лозана бяха открити третите Зимни
Коментари Харесай

Красен Кралев и Любо Ганев пристигнаха в Лозана, за да подкрепят българските спортисти

С обилна гала нощес в Лозана бяха открити третите Зимни юношески олимпийски игри.
Хокеистът на Спарта (Прага) Нино Томов носеше знамето на България.

Стилният театър се състоя на хокейния стадион в олимпийската столица в наличието на президента на МОК Томас Бах.

За да поддържат спортните гении в Лозана дойдоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, оповестяват от олимпийската централа.
Българските спортисти са 18 - 7 девойки и 11 момчета, и ще вземат участие в спортовете алпийски ски, биатлон, сноуборд, шорттрек, фигурно пързаляне, хокей, шейни.

Още при настаняването си в селото българите бяха приветствани от генералния секретар на БОК Белчо Горанов.

Състезателите в това най-ново събитие, проведено от МОК, са на възраст сред 15 и 18 години и показват 79 страни. Това са и първите Зимни юношески игри с безусловно еднакъв брой момчета и девойки - по 940.

Важният акцент, както и в предходните издания, е освен спортната конкуренция, само че и опцията младите спортисти да станат част от една огромна интернационална културна общественост, да поддържат връзка както между тях, по този начин и с огромни първенци, присъстващи тук като ролеви модели. Днес първи от българите стартират алпийците - Юлия Златкова и Константин Стоилов, а поради неналичието на сняг трасето за супергигантския слалом беше скъсено. Следобед е новата конкуренция - хокей 3 по 3, като българите Нино Томов и Мария Русенска са в смесени интернационалните тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР